Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PDL și PNL vor desemna candidatul la prezidențiale până în 1 august. Ce spun Blaga și Iohannis despre fuziune

Publicat

PDL şi PNL vor merge în alegerile prezidenţiale „într-o alianţă electorală”, cu un singur candidat la Preşedinţie, întrucât fuziunea depinde de procesul din justiţie, a declarat marți președintele PDL, Vasile Blaga. Blaga și Iohannis, acesta a făcut declaraţii presei, după ce s-au întâlnit la sediul democrat-liberalilor din București, Aleea Modrogan nr. 22.

„Fuziunea efectiv nu depinde de noi, de cele două partide, ci de procesul din justiţie, care este complicat îl ştiţi foarte bine. Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală, la momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida. Repet, un singur candidat la Preşedinţie”, a răspuns Vasile Blaga.

Blaga a refuzată să facă precizări despre numele noii formațiuni.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că sunt liberali care au avut ezitări şi care au spus că nu văd că s-ar putea produce fuziunea dintre PDL şi PNL, a declarat că Congresul PNL a stabilit că se va face fuziunea şi că orice altă luare de poziţie nu poate să fie tratată decât ca „strict personală”.

„Pot să vă răspund extrem, extrem de simplu la această întrebare. Noi am avut acum foarte puţine zile Congresul PNL, care a decis practic în unanimitate de voturi, dacă bine îmi amintesc au fost trei voturi împotrivă, că se va face fuziunea. Orice altă luare de poziţie nu poate să fie tratată decât ca şi o luare de poziţie strict personală şi în nume propriu. PNL a luat această hotărâre şi ea nu va fi întoarsă”, a precizat Iohannis.

„Trebuie să constatăm că procesul de fuziune merge în forţă mai departe şi, din partea PNL vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe, aşa cum am stabilit astăzi”, a spus Iohannis.

„Noi, PNL, vom avea un candidat, un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultate din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile democratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie”, a precizat Iohannis.

Preşedintele PNL a arătat că o temă importantă pentru liberali este desemnarea candidatului pentru candidatura la Preşedinţie şi a anunţat că a fost numită o comisie tehnică pentru a se ocupa de angajarea unor case de sondare, care vor veni cu rezultate în privinţa candidaţilor stabiliţi până acum.

„Se va măsura în ce măsură electoratul se raportează pozitiv la domnul Antonescu şi la mine, potenţialul de creştere şi alte chestiuni tehnice”, a precizat Iohannis.

El a menţionat că, după finalizarea acestor sondaje, se va convoca Delegaţia Permanentă, care va lua act şi, prin vot, va lua o decizie politică.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat, sâmbătă, să fie propuşi candidaţi ai PNL la Preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul Congresului liberal.

Candidatul PDL pentru Preşedinţie este Cătălin Predoiu.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax