Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PDS a anunţat că depune la BEC, marţi, candidatura lui Teodor Meleşcanu la Preşedinţie. Acesta a demisionat de la șefia SIE

Publicat

mele

Teodor-Melescanu--propus-pentru-sefia-SIE Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Central, Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat că va depune marţi 23 septembrie, candidatura lui Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale. Acesta a demisionat de la șefia SIE. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care acesta le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE şi să declare vacantă funcţia. Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie expiră în 23 septembrie.

Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marţi 23 septembrie, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Acesta a precizat că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marţi dimineaţă, la ora 10.00.

Marian Muhuleţ a menţionat că a încercat să îl contacteze pentru confirmare pe Teodor Meleşcanu, însă nu a reuşit până la acest moment.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a trimis luni o scrisoare preşedintelui Senatului,Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

”Stimate domnule preşedinte, în temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, vă propun să luaţi act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu şi să declaraţi vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituţie”, le scrie preşedintele Băsescu preşedinţilor Camerelor.

Conform legii 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, conducerea SIE se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea preşedintelui României.

Articolul 76 alineatul 2 din Constituţie stipulează că ”legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră”.

De asemenea, potrivit articolului 65 alineatul 2 din Constituţie, Camerele îşi desfăşoară lucrările în şedinţe comune, printre altele pentru numirea, la propunerea preşedintelui României, a directorilor serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestor servicii.

Teodor Meleşcanu ar urma să se înscrie în competiţia pentru alegerile prezidenţiale, după cum a sugerat încă de vineri când, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, a declarat că luni va exista răspunsul, ”dacă vor fi întrunite condiţiile”.

”Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns”, a spus Meleşcanu, întrebat dacă se înscrie în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Meleşcanu a precizat: ”Tocmai asta este problema”.

Şeful SMCD, Mircea Dogaru, a declarat pentru ”Gândul” că el a fost cel care se ocupat de strângerea semnăturilor necesare depunerii candidaturii lui Meleşcanu.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie expiră în 23 septembrie.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax