Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe 1 octombrie ar putea fi sărbătorită „Ziua bunicilor”. Iniţiativă legislativă adoptată la Senat

Publicat

pensionariO inţiativă legislativă adoptată marţi de senatori prevede ca pe 1 octombrie să se sărbătorească „Ziua Bunicilor”. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Mai mulţi senatori PNL au propus ca românii să sărbătorească „Ziua Bunicilor” pentru a arăta astfel „preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere”.

Parlamentarul care a iniţiat proiectul este Steliana Miron, cosemnatari fiind Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Tudor Doina-Anca şi Ştefan Băişanu.

Potrivit proiectului, de „Ziua Bunicilor” ar urma să fie organizate evenimente publice finanţate din bugetul autorităţilor locale sau centrale.

Initiatorii arată, în expunerea de motive, că toate statele membre ONU sărbătoresc, pe 1 octombrie, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1990.

„Se poate îmbătrâni frumos, dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înteleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă”, susţin semnatarii proiectului legislativ.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax