Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe 15 noiembrie se deschide circulaţia pe autostradă, între Cunţa şi Sălişte. Dan Şova a confirmat data de finalizare a lucrărilor

Publicat

autostrada orastie sibiu Dan Şova a declarat la Alba Iulia că lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, tronsonul de la Cunţa (judeţul Alba) la Sălişte (judeţul Sibiu) va fi finalizat pe 15 noiembrie. Potrivit fostului ministru al Transporturilor, firma care execută lucrările mai are de finalizat 6,7 kilometri afectaţi de alunecările de teren. Construcţia celor circa 22 km din Autostrada Orăştie – Sibiu este finanțată 85% din fonduri europene nerambursabile.

„Noul ministru al Transporturilor, domnul Rus, a făcut trei vizite în zonă. Lucrurile sunt stabilite din vremea de când eram eu ministru. Săptămâna trecută a fost şi premierul Ponta. Ei şi-au asumat în continuare data de 15 noiembrie. Şi eu am convingerea că va fi 15 noiembrie. De altfel am comunicat presei încă de atunci, data de 15 noiembrie. Nu a mai fost o dată stabilită prin negociere de către CNADNR şi Impregilo. Data de 15 noiembrie a fost o dată stabilită de un judecător. Am înţeles că de finalizat nu au rămas de cât 6 km, care erau problematici cu alunecările de teren”, a declarat Dan Şova.

Lotul 3 (circa 22 km) din Autostrada Orăştie – Sibiu este finanțat 85% din fonduri europene nerambursabile si este singurul tronson de pe această autostradă nefinalizat la această dată. Autorităţile anunțau că va fi gata în toamna acestui an. Lotul 3 nu a fost inaugurat în decembrie 2013 alături de celelalte tronsoane, din cauza alunecărilor de teren ce au apărut pe circa 6 km din traseu.

La începutul lunii aprilie, Victor Ponta declara că lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi finalizat în acest an, iar compania de construcţii care realizează acest tronson s-a angajat să îl termine fără noi sume de bani din partea statului român.

Contractul cu italienii de la Impregilo – Salini pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumându-şi finalizarea lucrării fără costuri suplimentare. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Citește și FILMARE AERIANĂ: Cum arată din avion lotul nefinalizat al autostrăzii Orăștie-Sibiu. Lucrările ar trebui să fie gata până în toamnă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax