Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe 2 aprilie încep înscrierile în clasa pregătitoare. Vezi noua metodologie, explicată de inspectorul școlar Rodica Groza

Publicat

A mai rămas o săptămână și câteva zile până când încep înscrierile copiilor în clasa pregătitoare și clasa I. În cel de-al doilea an în care funcționează clasa pregătitoare, procedura de înscriere a fost redusă de la patru etape la două, iar școlile organizează, în următoarele două sâmbete, Ziua Porților Deschise, pentru ca părinții și copiii să aibă ocazia de a se informa despre condițiile de studiu din școli și sălile de clasă în care cei mici urmează să studieze.

Înainte de înscrierea în clasa pregătitoare, inspectorul școlar general adjunct, prof. Rodica Groza, a făcut câteva precizări despre cum se va desfășura înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I pentru anul școlar 2013-2014. Peste 3.000 de copii sunt așteptați să se înscrie în clasa pregătitoare în acest an.

Elevii care intră la toamnă în clasa pregătitoare sunt copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2013. Cei care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie pot să se înscrie în clasa pregătitoare după ce parcurg o evaluare psihosomatică sau, în funcție de decizia părinților, pot să rămână la grădiniță. Copiii care împlinesc 7 ani până la 31 august vor merge direct în clasa I.

„Am avut situații în care părintele nu a fost de acord să se înscrie copilul în clasa pregătitoare și a rămas la grădiniță. Aceștia, care împlinesc 7 ani, pot să se înscrie direct în clasa I, în anul școlar 2013-2014”, a explicat prof. Rodica Groza.

În zilele de 30 martie și 7 aprilie, școlile vor organiza Ziua Porților Deschise, în care părinții împreună cu copiii pot să meargă la orice școală din județul Alba și poate să vadă condițiile și clasa unde copilul familiei respective va urma clasa pregătitoare din septembrie 2013. Din 25 martie, pentru a obține mai multe informații, părinții vor putea consulta site-urile Inspectoratului Școlar Județean Alba și al Ministerului Educației Naționale, de la școli și la numărul de Telefon – Telverde – 0800.816.250.

Înscrierea în clasa pregătitoare

Înscrierile încep oficial în data de 2 aprilie. Spre deosebire de anul trecut, când înscrierea s-a desfășurat în 4 etape, anul acesta procedura a fost redusă la 2 etape, prima pentru copiii care locuiesc în circumscripția școlii, iar a doua pentru cei care doresc să se înscrie la o școală din afara circumscripției.

Prima etapă se derulează între 2 și 22 aprilie. Părinții pot opta pentru înscrierea online, pentru finalizarea căreia este necesară depunerea unei fișe de înscriere la școală.

A doua etapă este între 8 și 17 mai. Părintele are dreptul să își rezerve un loc la școala de circumscripție, și să solicite un loc la o altă școală, în limita locurilor disponibile.

„Fiecare școală și-a propus un plan de învățământ, un număr de clase, care nu poate fi depășit. De aceea, copiii din alte circumscripții vor putea fi primiți doar în limita locurilor disponibile”.

În cazul în care numărul copiilor care doresc să se înscrie la școală este mai mare decât numărul de locuri, aceștia vor fi selectați după niște criterii de prioritate (copii cu handicap, copii orfani de ambii părinți, orfani de un părinte sau copii care mai au un frate ce studiază la acea școală).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax