Connect with us
Publicitate

AIUD

Pe bretelele de acces pe autostrada Sebeș – Turda ”abia încape un Duster”. Raport alarmant privind Lotul 3

Publicat

lotul 3 autostrada sebes turda

Auditul de siguranță rutieră pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda este extrem de critic privind lucrarea în cauză. Unele dintre bretelele de acces pe autostradă sunt atât de înguste încât abia încape o Dacia Duster, au apreciat aceștia. Se pare că, în loc să aibă 3,75 de metri lățime cât este lățimea standard a unei benzi de autostradă, acestea au aproximativ 2 metri. Mai puțin chiar decât în cazul unui drum național, unde lățimea benzii este de 3.5 metri.

Realizarea unei evaluări de siguranță rutieră la fiecare recepție de lucrări este obligatorie însă raportul în cauză îi deranjează chiar pe cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Asta pentru că supervizarea și verificarea calității lucrărilor și a cantităților de materiale decontate de către constructor au fost derulate chiar de Direcția Regională Cluj a CNAIR, care ar fi trebuit să sesizeze la timp neconformitățile și să nu accepte plata facturilor către constructorul italian Tirrena Scavi.

Asociația Pro-Infrastructură a solicitat CNAIR să publice imediat rezultatele testelor realizate atât de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN care ar fi arătat neconformități, precum și rezultatele testelor echivalente făcute de DRDP Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax