Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pe ce cheltuie Primăria Alba Iulia banii din excedent bugetar. Investițiile propuse și sumele alocate în 2020

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia anunță că excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de 13,1 milioane lei, se va regăsi integral în proiectele europene și investiții în 2020, nu în cheltuieli de personal.

”Toate sumele rezultate din excedentul bugetar al anului 2019 se vor regăsi în investiții și, sub nicio formă, nu în cheltuieli de personal”, transmit reprezentanții Primăriei, într-un comunicat de presă.

Din totalul excedentului de 13,1 milioane lei, suma de 2,7 milioane este destinată proiectelor derulate cu fonduri externe nerambursabile și sunt de fapt sume încasate în luna decembrie în aceste proiecte și care nu au putut fi cheltuite până la 31 decembrie 2019, precizează sursa citată.

Diferența de aproximativ 10,4 milioane lei a fost propusă de viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, să fie alocată investițiilor pentru care sunt contracte de execuție și care pot fi pornite în imediata perioadă.

LISTA investițiilor avute în vedere și sumele alocate:

– 2,7 milioane lei pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea unităților de învățământ

– 800.000 lei pentru finalizarea pasajului (Bd 1 Decembrie – n.r.)

– 3,67 milioane lei pentru dezvoltare locală – iluminat public și iluminat arhitectural

– 2,3 milioane pentru protecția mediului – investițiile în canalul colector de la Micești și 137 de platforme îngropate pentru colectarea deșeurilor menajere

– aproximativ 890.000 lei pentru modernizarea de străzi

Potrivit reprezentanților Primăriei, aceste valori sunt estimate și vor avea o formă mai clară în urma hotărârii Consiliului Local.

”Valoarea reală va fi cunoscută doar după execuția și recepția lucrărilor, dar din experiența anilor precedenți vor rezulta economii ce vor fi relocate altor investiții”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 28.01.2020 at 19:48

    Cea mai mare tampenie cu platformele de gunoi ingropat . Uitati-va la cele de pe Titulescu si veti vedea ca stau nefolosite de un an si ceva. Cei care trebuie sa le folosesca si sa le intretina le-au stricat in mod intentionat, sa nu mai faca racordarea circuitului hidraulic. Primarul cu cioc habar n-are, dar face propuneri in nestiinta de cauza. Dai inainte tataie ca poate te alege lumea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax