Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe locul 10 în Europa la consumul de alcool pur în Topul OMS. Câţi litri de spirtoase consumă anual un român

Publicat

Un român consumă în medie 11 litri de alcool pur pe an, valoare ce poziţionează piaţa locală în prima parte a clasamentului european, într-un top realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Visual Capitalist.

Pe primele locuri în top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia, Cehia și Lituania și Austria cu 11,9 litri per capita. La coada clasamentului sunt Italia, Suedia şi Grecia cu cifre aproape la jumătate. Un grec consumă 6,3 litri de alcool pur, jumătate din cantitatea primului clasat.

România se află pe locul 10 cu 11 litri pe același loc cu Polonia și Irlanda.

Această valoare se traduce astfel într-un consum mult mai mare de băuturi spirtoase, dat fiind că jucătorii din industrie definesc băuturile spirtoase ca băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică de minimum 15% vol, conform spirits-romania.ro.

Datele OMS sunt valabile la nivel de 2019, cel mai recent an pentru care există date. Pandemia de COVID-19 a schimbat o serie de obiceiuri, a mutat, cel puţin temporar, consumul din HoReCa acasă şi astfel a crescut canalul de retail, însă per total nu există variaţii majore în ceea ce priveşte cantitatea medie consumată de la an la an, conform estimărilor Ziarului Financiar pe baza jucătorilor din piaţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    marți, 23.11.2021 at 10:36

    OMS-ul ar trebuii să-și vadă de treaba lui,că până acum n-a făcut nimic concret doar vorbe Singurul care a avut curajul să le-o spună în față a fost D.Trumph.

  2. Casa

    marți, 23.11.2021 at 12:57

    C’asa beu oamenii buni, daca’s harnici, nu nebuni !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax