Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe cine poți felicita. Povestea sfinților care sunt sărbătoriți pe 26 august, potrivit Calendarului Ortodox

Publicat

În fiecare an, în data de 26 august sunt sărbătoriți Sfinții Adrian și Natalia, astfel că persoanele care poartă acest nume au ocazia să fie felicitați și sărbătoriți. Se spune că sfinții ale căror nume îl purtăm ne vor ocroti mereu și vor avea grijă să trecem peste toate greutățile.

Soț și soție, Sfinții Adrian și Natalia au trăit în Nicomidia, în vremea împăratului Maximian. Adrian era păgân și pretor al Nicomidiei, iar Natalia era creștină. Adrian, un tânăr de 28 de ani a ales să devină creștin în momentul în care a văzut curajul și blândețea a 23 de bărbați creștini.

Când împăratul a auzit că Adrian a deveni creștin l-a întrebat pe acesta: ”Ți-ai ieșit din minți?”. Pretorul Adrian i-a răspuns: ”Nu, abia acum mi le-am aflat”.

Drept urmare la cele întâmplate, a fost aruncat în temniță împreună cu ceilalți bărbați creștini. Nu trecuseră decât treisprezece luni de la căsătoria lor. Când l-au torturat pe Adrian, Natalia a stat lângă el, întărindu-l în credință. Înainte de a fi omorât, temnicierii i-su promis să meargă acasă și să-și ia rămas bun de la soție și familie. În momentul în care Natalia a văzut că Adrian vine acasă, a încuiat ușa deoarece se gândea că acesta a lepădat credința în Hristos și acesta este motivul pentru care a fost eliberat.

Însă, când a aflat adevăratul scop al venirii sale, de îndată supărarea i s-a schimbat în bucurie. După ce și-au luat rămas bun, s-a întors împreună cu ea în temniță. Pe drum aceasta l-a îndemnat să nu se îngrijească de cele pământești, ci să cugete la bunătățile cerești. L-a întărit în suferință spunându-i: ”Scurte sunt caznele, dar cele ce urmează sunt fără sfârșit; sucrtă este suferința, dar slava muceniciei veșnice. Suferă durerea numai puțină vreme și curând te vei bucura cu îngerii”. După torturi prelungite, împăratul a poruncit ca brațele și picioarele mucenicilor să fie zdrobite cu ciocanul pe nicovală. Astfel de chinuri au suferit Adrian și cei 23 de creștini înainte de a muri.

La câteva zile de la trecerea lor la cele veșnice, Natalia l-a văzut pe soțul ei Adrian în vedenie și acesta i-a descoperit că foarte curând va merge și ea în lumea cerească.

În momentul în care s-a împlinit timpul conform celor vestite, Natalia a trecut și ea la cele veșnice, alăturându-se soțului ei în împărăția lui Dumnezeu.

Tot astăzi, se face pomenirea:

Sfinților douăzeci și trei de Mucenici care au fost chinuiți împreună cu Sfântul Adrian;

Sfinților Mucenici Atic și Sisenie;

Sfântului Cuvios Ivistion;

Sfântului Mucenic Adrian, prințul.

Sfântului Cuvios Ioasaf, fiul lui Avenir, împăratul Indiei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax