Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe cine salvează PSD de la pușcărie. LISTA posibililor beneficiari ai redefinirii abuzului în serviciu

Publicat

Redefinirea abuzului în serviciu scapă de griji o listă lungă de politicieni certați cu legea. Mai mulți aleși răsuflă uşurați după modificările votate pe repede înainte în Parlament.

Liviu Dragnea, președinte Camera Deputaților și PSD, se află în fruntea listei. Condamnat recent la 3 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță, în dosarul Bombonica, liderul social democraților mai are o condamnare și în dosarul Referendumul. 2 ani cu suspendare a primit după ce procurorii l-au acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, din 2012. În lupta lui pentru așa-zisul echilibru al justiției, Dragnea a avut alături o întreagă armată.

Să-i luăm pe rând pe aleșii care vor beneficia de modificarea codului.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, zis și „deputatul mitralieră”. El a fost condamnat definitiv la un an si șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Lista posibililor beneficiari poate fi completată cu Mihnea Costoiu, senator PSD, trimis și el în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul „Baza Cutezătorii”.

Un alt dosar este legat de numele deputatului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu.

Și fostul ministru de externe Titus Corlățean s-a confruntat cu aceeași acuzație, în dosarul alegerilor prezidențiale din diaspora din 2014, când mii de români abia au reușit să voteze în secțiile din străinătate.

Paleta infracțiunilor de care sunt suspectași social-democrații e însă mai largă. Ștefan-Radu Oprea, senator PSD și ministrul pentru Mediul de Afaceri, e trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Niculae Bădălău, unul dintre cei mai influenți lideri PSD, e acuzat de trafic de influență în dosarul ,,mafia cărnii”, dar și de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro.

Nici Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, nu a fost ocolită de problemele cu legea. A fost trimisă în judecată pentru luare de mită și spălare de bani.

Un alt ministru căruia îi pică bine schimbările este Rovana Plumb. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a scăpat de mâna lungă a justiției după ce colegii săi nu au avizat urmărirea penală. Ea era acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Belina”.

Nici ALDE nu duce lipsă de politicieni cu probleme penale. În capul listei stă Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Șeful ALDE a fost achitat, în primă instanță, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul retrocedării unor părți din pădurile Băneasa și Snagov, în care sunt judecați Paul al României, Remus Truică, Tal Silberstein și Dan Andronic. Tăriceanu a fost a fost acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a fost acuzat de trucarea unui concurs de angajare la minister. A fost salvat de senatori de urmărirea penală care nu au admis cererea DNA.

Ar mai fi de menționat și Varujan Vosganian. Uns de o colegă în plen cu mir în frunte, el a scăpat de urmărirea penală în dosarul ,„Gaze ieftine”, după ce a fost salvat de votul negativ al deputaților.

Și Victor Ponta, actualmente deputat independent, ar beneficia de schimbarea codului. Acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, el a fost achitat în primă instanță, în dosarul Turceni-Rovinari.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, secretar al Camerei Deputaţilor, a fost achitat în primă instanță într-un dosar în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Deși a avut câteva răbufniri la adresa viziunii partidului, Ecaterina Andronescu, senator PSD, nu a fost străină de problemele cu legea.

Ilie Niță, senator ALDE, nu e la fel de norocos. Acesta a fost deja trimis în judecată sub control judiciar, pentru instigare la abuz în serviciu, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri şi în declaraţii, fapte din perioada în care a fost vicepreședinte al CJ Suceava.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax