Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Pe firul basmelor”: Spectacole de teatru prezentate gratuit copiilor din mai multe grădiniţe, școli şi centre sociale din Alba

Publicat

IMG_20150212_113213 „Pe firul basmelor” este un proiect care continuă un demers început în luna februarie, când trupa de teatru DelArt, compusă din elevii care activează în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis, a prezentat un spectacol pentru copii în trei locaţii (şcoli şi centre sociale) din Alba Iulia şi judeţul Alba.

„Spectacolele pentru cei mici sunt importante, ele dând viaţă minunatei lumi a poveştilor şi arătând că teatrul este un spectacol viu. Dorim să deschidem gustul copiilor pentru teatru dar mai ales să le prezentăm lumea basmelor mai mult decât este ea în paginile şi imaginile din cărţile de poveşti. Lumea basmelor este o lume a personajelor vii, o lume în care în faţa noastră apar ca prin farmec regi, regine, vrăjitoare şi spiriduşi vicleni şi jucăuşi!

Cu susţinerea Asociaţiei din care fac parte, membrii trupei DelArt – Diana Bîrsan; Ivan Denisa; Antonella Serafino; Maria Botezan; Cezar Stehan; David Chismorie, Alexandru Năstase – au lucrat la dramatizarea a două basme scrise de Fraţii Grimm, reuşind să creeze două spectacole de teatru pentru copii. Cele două spectacole vor extinde repertoriul grupului şi vor da un plus de încredere celor care îl compun, provocându-i să se autodepăşească răspunzând provocării teatrului adresat copiilor.

Prin proiectul derulat spectacolele vor fi prezentate gratuit copiilor din mai multe grădiniţe, școli şi centre sociale din Alba Iulia şi judeţul Alba. Vom juca în spaţii neconvenţionale (săli de clasă; camere de zi). Ne vom adresa atât unui public lipsit de astfel de evenimente, care deja s-a arătat dornic să participe şi ne-a cerut să revenim cu spectacole noi, cât şi unui public nou care ne va provoca la a-l cuceri”, a transmis Viorel Cioflică, preşedintele Asociaţiei Grupul Skepsis.

Proiectul „Pe firul basmelor” este finanțat prin mecanismul Cercului de Donatori Alba, o inițiativă a Fundației Comunitare Alba. Cercul de Donatori aduce la un loc persoane sau companii care susţin şi încurajează proiecte care unesc comunitatea, oferindu-le sprijinul financiar pentru implementare şi un cadru de interacţiune cu alți membri ai comunității.

„Cercul de Donatori e un mecanism de tip <live crowdfunding> și aduce împreună oameni implicaţi, care cred în puterea exemplului pozitiv.

Prin acest mecanism vrem să activăm oamenii din comunitatea locală care îşi asumă rolul de a schimba în bine viitorul. Cercul de Donatori Alba este parte a rețelei naționale TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network”, a transmis Dorin Sava, directorul executiv al Fundației Comunitare Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax