Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pe primele locuri „de la coadă”: Liceele din Alba cu promovabilitate redusă la examenul de Bacalaureat

Publicat

Din cele 36 de licee din județul Alba care au avut elevi înscriși la examenul de Bacalaureat, 16 au avut un procent de promovabilitate sub 50%. Rezultatele mai slabe au înregistrat şi în acest an în special candidaţii de la liceele cu profil tehnologic. În topul liceelor cu cea mai mică rată de promovabilitate află Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, cu 9,09%, unde doar patru candidați au reușit să obțină note de trecere.

Anul acesta au susținut examenul de Bacalaureat peste 3.000 de elevi din județul Alba. Dacă la Colegiul Liceal Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, promovabilitatea la Bac a fost de 100%, la polul opus se află destul de multe licee la care mai puţin de jumătate din candidaţi nu au trecut probele.

Pe primul loc „de la coadă” se află Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj unde, din totalul de 52 de înscriși, au reușit să promoveze patru elevi, dintre care doar unul din seria curentă și trei din alte serii, iar opt nu s-au prezentat la examen (9,09%).

Liceul de Turism și Alimentație Arieșeni a avut 25 de candidaţi înscriși, 19 s-au prezentat la examen și au reușit să promoveze doar doi elevi (10,53%).

Liceul Tehnologic Ocna Mureș. Au fost 49 de înscriși, dintre care prezenți 48 de candidați. Dintre aceștia au reușit să promoveze examenul de bacalaureat un total de 9 elevi adică un procent de 18,75%.

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud. Au fost 15 înscriși la examen și s-au prezentat 14 candidați, dintre care au reușit să treacă examenul doar trei elevi adică un procent de 21,43%.

La Colegiul de Afaceri Alba Iulia s-au înscris un număr de 50 de elevi, dintre care 36 au fost prezenți. Ca promovabilitate, colegiul a obținut un procent de 22,22%, fiind declarați admiși doar opt elevi din cei prezenți.

Același procent de 22,22% a fost înregistrat și Colegiul Tehnologic „Țara Moților” din Albac unde din cei 18 elevi prezenți în sălile de examen doar patru au reușit să promoveze.

Liceul Tehnologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” din Aiud din cei 22 de elevi prezenți la examen doar cinci au fost declarați admiși adică un procent de 22,73%.

Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia nu se poate lăuda decât cu o promovabilitate de 23,91%. Din cei 50 de candidați înscriși, 46 au fost prezenți și doar 11 candidați au trecut de examene.

Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj nu se poate lăuda nici un un număr mare de candidaţi înscriși, dar nici de promovați. Din cei patru elevi care au susținut examenul, doar unul a reușit să obțină note de trecere, ceea ce înseamnă un procent de 25%.

La Colegiul Tehnic din Aiud, din cei 201 de candidați înscriși s-au prezentat un număr de 148 de elevi. Dintre aceștia au reușit să promoveze un procent de 25,68%, cu un total de 38 de elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax