Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afacerea „Continental”: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul DNA şi l-a admis pe cel al avocatei Doina Scutea

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat marţi recursurile formulate de procurorii DNA şi inculpata Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi Alba, în dosarul de complicitate la înşelăciune în care aceasta este cercetată.  Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au hotărât, în noaptea joi spre vineri, respingerea propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile şi cercetarea în stare de libertate a acesteia. Au dispus însă avocatei o serie de restricţii, printre care şi  interzicerea dreptului de exercitare a profesiei pe o perioadă de 30 de zile. Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a admis recursul avocatei şi astfel au fost ridicate restricţiile date de Curtea de Apel.

De asemenea, instanţa supremă a respins recursul procurorilor DNA, formulat împotriva deciziei Curţii de Apel Alba Iulia de cercetare în stare de libertate a avocatei acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Doina Scutea va fi cercetată în continuare în stare de libertate, cu dreptul de a-şi exercita profesia şi fără restricţii de a părăsi localitatea.

Doina Scutea a părăsit arestul IPJ Alba vineri, la ora 14.00, când a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Reamintim că Doina Scutea a fost prezentată instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile şi este cercetată penal pentru complicitate la înşelăciune în dosarul privind vânzarea Hotelului „Continental” din Cluj Napoca, tranzacţie iniţiată de către miliardarul Dorel Tamaş. Potrivit procurorilor, avocata a participat la negocierile privind valorificarea imobilului alături de omul de afaceri Dorel Tamaş şi a oferit informaţii incorecte firmei interesate să cumpere hotelul, cauzând un prejudiciul de 2 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. aaaaaa

    marți, 31.05.2011 at 21:00

    respins recurs DNA, admis recurs Scutea!!!

  2. virgo

    marți, 31.05.2011 at 22:45

    ai vrut să spui d.n.a. = competență și profesionalism.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax