Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pe urmele lui Moș Crăciun. Află în timp real unde se află sania Moșului și prin ce țări și orașe a trecut

Publicat

mosu

În fiecare an, în Ajunul Craciunului, cei mici dar și cei mari îl pot urmări în timp real pe Moș Craciun și pot vedea în fiecare clipă unde împarte cadouri bătrânelul care conduce sania trasă de reni în frunte cu Rudolf. 

Cu ajutorul aplicației NORAD Santa, dezvoltată de agenția aerospațială a Americii, dar și cu programul Google santatracker, Moșul poate fi urmărit unde lasă caodurile. 

Ca în fiecare an, programul de monitorizare a început, pe 24 decembrie, la ora 07:00 GMT (09:00, ora României). Moșul a plecat din Laponia și face o călătorie de  aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase
 Moş Crăciun trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun este ca în fiecare an, Kiribati, un stat de 32 de insuliţe, din sudul Pacificului. Apoi aduce cadouri celor din Noua Zeelandă, Australia, urmaţi de cei din Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

CITEȘTE ȘI: Mesaje Speciale de Crăciun 2020. O selecție a celor mai frumoase texte petru felicitări şi urări de Crăciun

 „Supravegherea” călătoriei celui mai îndrăgit moş în jurul lumii, în noaptea de Ajun, a început din întâmplare, în 1955, când o reclamă a dat, din greşeală, numărul de telefon de la Comandamentul Continental de Apărare Aerospaţială din Colorado Spring (predecesorul NORAD) pentru a-l contacta pe Moş Crăciun. Pentru a nu-i dezamăgi, un colonel le-a răspuns atunci copiilor unde s-ar fi aflat vestitul moş.

Ulterior, a devenit o tradiţie ca NORAD să dea informaţii despre el, iar odată cu dezvoltarea tehnologiilor şi a Internetului călătoria lui Moş Crăciun a putut fi urmărită online.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax