Connect with us
Publicitate

AIUD

Pedeapsă blândă pentru un bărbat din Aiud, care a condus fără carnet, sub influența alcoolului și a provocat un accident mortal


Publicat

noapte

Un bărbat, cetățean portughez care locuiește în municipiul Aiud, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere fără carnet.

În 29 septembrie 2016, după ce a consumat un litru și jumătate de bere cu alcool, în localitatea Lopadea Nouă, unde efectua o lucrare de reparație la un panou electric, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii pentru a se întoarce acasă.

Alături de el se afla un vecin, pe care îl lua adesea ca ajutor la lucrările pe care le efectua. În drumul spre casă, bărbatul a efectuat o depășire, pe un segment de drum unde această manevră era interzisă, dar nu a reușit să o ducă la bun sfârșit și a intrat în coliziune cu un alt automobil. 

În urma accidentului, mai multe persoane din autoturismul care circula din sens opus au fost rănite ușor, dar bărbatul, pasager în mașina cetățeanului portughez, a decedat. 

”În intervalul aprilie 2016 și până la data de 24 septembrie 2016, inculpatul a condus în mod repetat, pe drumurile publice din municipiul Aiud pe traseul și retur (în șase rânduri) și  pe ruta Aiud– Lopadea Nouă și retur – în alte cinci zile, autoturismul marca Renault Megane, fără a poseda permis  de conducere.

La data de 24 septembrie 2016, în jurul orei 08.30 , inculpatul a condus același autoturism plecând din municipiul Aiud până în localitatea Lopadea Nouă unde a efectuat lucrări la un panou electric. Cu el l-a luat și pe vecinul său, persoana vătămată, în jurul orei 17.30 inculpatul consumând băuturi alcoolice la persoana unde efectuase lucrarea  – 1,5 l bere cu alcool.

În jurul orei 19.30, deși consumase băuturi alcoolice și nu poseda permis de conducere, inculpatul a plecat din Lopadea Nouă conducând  același autoturism, cu intenția de a se întoarce la domiciliul din municipiul Aiud, locul dreapta față fiind ocupat de persoana vătămată.

În afara localității Lopadea Nouă, pe o porțiune de drum semnalizată cu indicatoare de interzicere a depășirii, inculpatul a depășit o autoutilitară și apoi a intrat în depășirea unui alt autovehicul marca Skoda, pe care nu a reușit să-l depășească. Ca urmare, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Opel, care circula din sens opus, în rampă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară pasagerilor în autoturismul Opel –  care nu au formulat plângere penală prealabilă – și decesul numitului Ș.V.A.

Au fost prelevate mostre biologice de sânge inculpatului, rezultând valori ale alcoolemiei de 0,70g ‰ la ora 20.30 și de 0,55 g ‰  la cea de-a doua mostră”, se arată în motivarea instanței din Aiud. 

De reținut este faptul că, pe tot parcursul procesului, inculpatul responsabil de accident și de moartea bărbatului ”a avut o poziție sinceră, constantă, manifestând regretul față de urmarea infracțiunii săvârșite”, se mai arată în motivare. 

Victima ar fi suferit de mai multe probleme de sănătate, iar bărbatul care a provocat accidentul l-a ajutat în diverse momente ale vieții, ba chiar între ei s-a legat și o relație de prietenie.

 ”De asemenea, după nefericitul eveniment și inclusiv după decesul victimei, inculpatul a rămas în apropierea familiei pentru a-și oferi sprijinul fizic, moral și financiar, motiv pentru care arată că este oportun de a fi calificate și interpretate acțiunile sale, ca fiind unele ce țin de o bună conduită, morală și socială, acesta fiind profund afectat de finalitate”, se mai arată motivarea instanței din Aiud. 

Pentru faptele sale. bărbatul a fost condamnat, în data de 26 iulie, la 3 ani de închisoare cu suspendare, de către Judecătoria Aiud. 

 (…) condamnă inculpatul M.D.S.P.H., la următoarele pedepse: – pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…) pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată (11 acte materiale), (…)  contopeşte pedepsele de mai sus, aplică cea mai grea dintre pedepse, anume pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1/3 din a doua pedeapsă (6 luni), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen., începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, se arată în decizia Judecătoriei Aiud. 

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

AJOFM Alba: Cum se poate deconta indemnizația acordată angajaților în perioada reducerii timpului de muncă. Acte necesare

Publicat

ajofm alba sediu

AJOFM Alba comunică angajatorilor procedura prin care se poate deconta indemnizația de 75% din salariu pentru salariați, dacă au redus timpul de muncă, în perioada stării de alertă.

În cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de urgenţă/alertă/asediu, în condiţiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaţilor cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului.

Reducerea timpului de muncă se stabileşte prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare consecutive, angajatorul având obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.

Pe durata reducerii timpului de muncă, salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.

Indemnizaţia de mai sus este suportată de angajator şi se achită la data plăţii salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta din bugetul asigurărilor pentru şomaj după îndeplinirea de către angajator a obligaţiilor declarative şi de plată aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Documentele necesare angajatorilor pentru decontarea indemnizației se vor descărca din plarforma aici.gov.ro, vor fi completate în format „PDF inteligent”, încărcate şi transmise agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă prin intermediul aceleiaşi platforme.

AJOFM recomandă angajatorilor să încarce în platforma aici.gov.ro doar formularele electronice în format “PDF inteligent” cu toate câmpurile completate.

Pentru o bună funcționalitate a formularelor PDF, angajatorilor li se recomandă să nu utilizeze browserul pentru deschidere ci să folosească aplicații dedicate (ex: Adobe Reader).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri din Constanța reținuți de polițiștii din Alba Iulia. Au furat mai multe trabucuri dintr-o benzinărie

Publicat

mascati, politie

Patru tineri din Constanța au fost ridicați miercuri seara de polițiști și jandarmi, din zona blocurilor M din Alba Iulia și duși la audieri la sediul central. 

Aceștia erau căutați de forțele de ordine pentru un furt din stația de carburanți OMV. 

Mai exact, angajații de la OMV au alertat prin 112 că mai multe persoane au sustras din benzinărie câteva cutii de trabucuri.

CITEȘTE ȘI: Operațiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba Iulia, în cartierul Cetate. Patru bărbați au fost reținuți și duși la audieri

Pe baza informațiilor primite, în aproximativ 30 de minute polițiștii au descoperit mașina cu care tinerii s-au deplasat la benzinărie.

La audieri s-a stabilit că doar doi dintre cei patru tineri au participat la furt.

Aceștia au sustras din stația de carburanți, opt pachete de trabucuri în valoare de 1.000 de lei.

Momentan cei doi tineri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale şi vom şti cine va fi primarul municipiului Alba Iulia în următorii 4 ani.

Funcția de primar la Alba Iulia reprezintă miza cea mai mare pentru PNL care, la alegerile locale din 2020, a intrat în lupta electorală cu un nou candidat după șase mandate câștigate de Mircea Hava.

Aici afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Alba Iulia. Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Alba Iulia vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Alba Iulia

Zece candidați s-au înscris în lupta pentru Primăria Alba Iulia. În ordinea de pe buletinul de vot la alegerile locale 2020, la primăria municipiului  Alba Iulia sunt următorii candidaţi:

Gheorge Beleiu – Partidul Pro România (PRO România)

Alin Stanciu – Partidul Social Democrat (PSD)

Bogdan Lazăr – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

Marius Adrian Hațegan – Partidul Mișcarea Populară (PMP)

Voicu Paul – Partidul Național Liberal (PNL)

Hani Sasu – Partidul Verde

Ilie Sbuciumelea – Partidul Puterii Umaniste

Mircea Trifu – Partidul Acțiunea Națională Alba (ANA)

Gabriel Pleșa – Alianța USR PLUS

Alin Tudose – Alianța Pentru Unirea Românilor

Citește și Promisiunile celor 10 candidați care vânează fotoliul de primar la Alba Iulia. Exerciții de imaginație sau proiecte serioase?

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Horațiu Florea este susținut de trei partide, în alegerile pentru Președinția Consiliului Județean Alba

Publicat

Candidatul PRO România la Președinția Consiliului Județean Alba, Horațiu Florea, a primit susținerea în alegeri din partea altor două formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Forța Identității Naționale PSL și Partidul Phralipe al Romilor.

„Cred că a venit momentul schimbării administrației județene iar omul căruia îi oferim susținerea noastră este Horațiu Florea. Am toată convingerea că, alături de echipa lui, va găsi soluții în toate domeniile și la toate nevoile cetățenilor. Suntem obligați să alegem persoane noi care să ne reprezinte, fiindcă cei care au ocupat, ani la rând, funcții publice și-au demonstrat neputința în gestionarea problemelor județului”, a transmis Nicolae Popa, din partea partidului Forța Identității Naționale PSL.

La rândul său, Călin Pădurean, Președintele Partidului Phralipe al Romilor, a spus că „Văd în Horațiu Florea omul care e capabil să facă față oricărei provocări pe care o impune o funcție ca cea de Președinte al Consiliului Județean. E un tânăr care a intrat în politică dezinteresat de „jocuri de culise” și care are alături e echipă de oameni cu experiență și expertiză. Îi oferim sprijinul nostru necondiționat și îi îndemn pe toți cetățenii județului să îi acorde încredere totală”

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate