Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă blândă pentru un bărbat care și-a agresat sexual, mai bine de un an, fiica minoră. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia


Publicat

agresiune fetita
rapecrisis.com

Un bărbat de 47 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că și-a agresat sexual propria fată de doar 10 ani. În timpul anchetei, o altă fiică a bărbatului a declarat că în urmă cu mai mulți ani și ea ar fi fost agresată sexual de către tatăl lor, dar, de rușine și frică, nu ar fi spus nimic nimănui.

Calvarul s-a terminat când fiica cea mică, după ce a fost agresată sexual de către tată, în baia locuinței, i-a spus surorii mai mari prin ce a trecut, iar cea din urmă au hotărât să fugă de acasă, pentru că nu mai erau în siguranță.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat în 28 mai 2019, de către magistrații Judecătoriei Deva, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins apelul bărbatului, în 5 septembrie 2019.

Mai mult, din pedeapsa aplicată, judecătorii de la Alba Iulia au scăzut aproape 11 luni, durată în care bărbatul s-a aflat în arest preventiv.

Faptele s-au petrecut într-o comună din județul Hunedoara.

Bărbatul este tatăl a trei copii, două fete care în prezent au 10 și 17 ani și un băiat major.

Calvarul fetelor. Date din rechizitoriu

În luna august a anului 2018, soția bărbatului și mama celor trei copii a plecat la muncă în străinătate și le-a lăsat pe cele două fete în grija tatălui. Familia locuia într-o casă cu două camere. Într-una dintre acestea, într-un pat, obișnuia să doarmă tatăl cu minora de 10 ani, iar într-un alt pat bunica copiilor.

În 2 noiembrie 2018, minora de 10 ani i-a povestit surorii mai mari că tatăl lor are un comportament ciudat pe timpul nopții. Mai exact, fetița s-a destăinuit surorii că tatăl o atinge în zonele intime și mimează acte sexuale.

Totul a culminat când, cu o zi înainte, tatăl a chemat-o la baie, a dezbrăcat-o și a agresat-o sexual pe minoră, aceasta fiind rănită în urma agresiunii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, minora ar fi fost agresată sexual de către tată ei încă din anul 2017, ”de când a început să doarmă în aceeași cameră cu tatăl său, acesta o dezbrăca de pantaloni și o atingea cu mâinile în zona sa intimă” și imita acte sexuale. Atunci minora i-ar fi spus surorii mai mari despre comportamentul tatălui, dar acesta nu i-ar fi zis mamei lor despre ceea ce se întâmplă.

Mai mult, în timpul anchetei, sora mai mare a declarat că, pe vremea când avea aproximativ 10 ani și dormea în aceeași cameră cu tatăl ei, acesta o atingea în zonele intime cu mâinile, dar și cu organul genital, însă nu a spus niciunei persoane, de frica tatălui. 

Cum au fost descoperite faptele comise de către bărbat

După ce fetița de 10 ani s-a destăinuit surorii mai mari că a fost agresată sexual, cea din urmă a hotărât să fugă de acasă și să își anunțe telefonic mama despre ceea ce au pățit.

Polițiștii din Hunedoara au descins la locuința bărbatului, în 7 octombrie 2018, de unde au ridicat mai multe haine și așternuturi care prezentau urme de lichid seminal.

În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut că din luna mai 2017 și până în 1 octombrie 2018, a exercitat mai multe acte de agresiune sexuală asupra minorei, dar nu a avut intenția niciodată de a o penetra.

Mai mult, agresorul a detaliat în fața anchetatorilor faptele pe care le comitea când o agresa sexual pe fetiță.

Bărbatul a mai spus că regretă ceea ce a făcut și și-a recunoscut faptele. Pentru ceea ce a comis, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și plata a 10.000 de lei daune morale. Sentința a fost atacată de către bărbat la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a fost respinsă de către magistrații instanței superioare.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul (…)  împotriva sentinței penale (…) pronunțată de Judecătoria Deva în dosar penal (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii și a arestului preventiv, începând cu 8.11.2018 la 5.09.2019 (…)”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Milu

    marți, 01.10.2019 at 12:03

    Executat in piata publica!
    Asta este pedeapsa? Rusine. Justitia nu isi face datoria!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noile reguli pentru tratarea pacienților cu COVID. UPU va face teste rapide iar unii pacienți vor fi consultați telefonic

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci vor fi izolați la domiciliu, fiind monitorizați de la distanță de medicii de familie.

În plus, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, pentru a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, spitalele vor folosi și teste rapide pentru depistarea virusului, iar pacienții declarați vindecați nu vor mai fi testați timp de 3 luni, scrie G4Media.

Pacienții monitorizați la domiciliu vor fi declarați vindecați după 14 zile, fără un al doilea test, și își vor putea relua activitățile obișnuite, cu purtarea măștii pentru încă 10 zile.

Acești pacienți, care nu vor mai ajunge în spitale decât în cazul înrăutățirii stării de sănătate sau dacă au factori de risc de agravare a bolii, nu vor fi evaluați prin analize de laborator sau radiografie pulmonară.

  • „Pentru triajul simptomaticilor, conform definiției de caz, în UPU/CPU, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar în siguranță, aceste zone se pot utiliza teste de detecție a antigenelor SARS-CoV-2. Concomitent cu testul rapid se va face și recoltare pentru RT-PCR.
  • Pacienții cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolați imediat în zonele Covid; pacienții cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menținuți în zona-tampon dacă prezintă simptome care necesită spitalizare; dacă nu necesită spitalizare, acești pacienți vor fi lăsați la domiciliu până la primirea rezultatului RT-PCR. Pentru asimptomatici nu se recomandă la acest moment utilizarea testelor rapide” – ordinul aprobat de Tătaru.

După 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învățământ etc.) nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2, precizează ordinul.

Citește știrea completă pe G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Managerul Spitalului din Alba Iulia: „Florin Roman este deputatul care ne-a ajutat cel mai mult atunci când ne-a fost greu”

Publicat

Florin Roman este deputatul care ne-a ajutat cel mai mult atunci când ne-a fost greu. Este omul care a fost mereu lângă noi, dar mai ales în perioada grea declanșată de pandemia Covid!

Aproape 500.000 de euro a însemnat donatia pe care ne-a adus-o de la Romgaz și cele 10 ventilatoare mecanice de la Ministerul Sănătății. Cu sprijinul lui Florin, Spitalul Județean Alba a devenit unul din primele centre naționale de testare în lupta cu COVID 19.

Când am avut nevoie de suplimentarea medicamentelor de tip Ramdesivir sau Plaqenil, Florin Roman ne-a sărit în ajutor. Sprijinul lui Florin Roman a fost de o mare însemnătate și în privința salarizării, când a modificat încadrarea la 30% a sporurilor pe ordonator principal de credite.

Extinderea ambulatoriului ar fi fost imposibilă fără ajutorul lui Florin, iar acum este din nou lângă noi pentru a continua modernizarea și dotarea spitalului județean. Pentru toate acestea, îi mulțumesc!

Am credința ca și în viitorul mandat vom rămâne parteneri de încredere, pentru un obiectiv comun: sănătatea oamenilor din Alba!

Diana Marza, manager al spitalului judetean Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „Masca” în județul Alba: Peste 200 de cetățeni care nu aveau mască sau o purtau necorespunzător, amendați de Poliție

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 211 persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 218 polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 172 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 154 de mijloace de transport, din care 94 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.650 de persoane.

Echipele de control au depistat 211 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 2.500 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Aiud a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 185 de persoane și au fost aplicate 78 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 9 societăți comerciale, au legitimat 142 de persoane și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Blaj au fost verificate 9 societăți comerciale, au fost legitimate 298 de persoane și au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

„Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Baia de Arieș și-a agresat fosta iubită. S-a ales cu ordin de protecție și dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un bărbat din Baia de Arieș este cercetat de polițiști pentru violență în familie și distrugere. Pe numele său a fost emis și un ordin provizoriu de protecție după ce și-ar fi agresat fosta concubină.

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 octombrie 2020, la Poliția Orașului Baia de Arieș s-a prezentat o femeie în vârstă de 47 de ani, din comuna Sălciua, care a sesizat faptul că a fost agresată de fostul concubin.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 24 octombrie 2020, între femeie și fostul său partener ar fi avut loc discuții contradictorii, context în care aceasta ar fi fost agresată cu palmele peste față. În timpul agresiunii, femeia și-ar fi scăpat din mână telefonul mobil, care a fost distrus.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere și au emis, față de bărbatul în vârstă de 46 de ani, un ordin provizoriu de protecție, prin care i s-a interzis să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri față de fosta sa parteneră și de membrii familiei acesteia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate