Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă blândă pentru un bărbat care și-a agresat sexual, mai bine de un an, fiica minoră. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

agresiune fetita
rapecrisis.com

Un bărbat de 47 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că și-a agresat sexual propria fată de doar 10 ani. În timpul anchetei, o altă fiică a bărbatului a declarat că în urmă cu mai mulți ani și ea ar fi fost agresată sexual de către tatăl lor, dar, de rușine și frică, nu ar fi spus nimic nimănui.

Calvarul s-a terminat când fiica cea mică, după ce a fost agresată sexual de către tată, în baia locuinței, i-a spus surorii mai mari prin ce a trecut, iar cea din urmă au hotărât să fugă de acasă, pentru că nu mai erau în siguranță.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat în 28 mai 2019, de către magistrații Judecătoriei Deva, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins apelul bărbatului, în 5 septembrie 2019.

Mai mult, din pedeapsa aplicată, judecătorii de la Alba Iulia au scăzut aproape 11 luni, durată în care bărbatul s-a aflat în arest preventiv.

Faptele s-au petrecut într-o comună din județul Hunedoara.

Bărbatul este tatăl a trei copii, două fete care în prezent au 10 și 17 ani și un băiat major.

Calvarul fetelor. Date din rechizitoriu

În luna august a anului 2018, soția bărbatului și mama celor trei copii a plecat la muncă în străinătate și le-a lăsat pe cele două fete în grija tatălui. Familia locuia într-o casă cu două camere. Într-una dintre acestea, într-un pat, obișnuia să doarmă tatăl cu minora de 10 ani, iar într-un alt pat bunica copiilor.

În 2 noiembrie 2018, minora de 10 ani i-a povestit surorii mai mari că tatăl lor are un comportament ciudat pe timpul nopții. Mai exact, fetița s-a destăinuit surorii că tatăl o atinge în zonele intime și mimează acte sexuale.

Totul a culminat când, cu o zi înainte, tatăl a chemat-o la baie, a dezbrăcat-o și a agresat-o sexual pe minoră, aceasta fiind rănită în urma agresiunii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, minora ar fi fost agresată sexual de către tată ei încă din anul 2017, ”de când a început să doarmă în aceeași cameră cu tatăl său, acesta o dezbrăca de pantaloni și o atingea cu mâinile în zona sa intimă” și imita acte sexuale. Atunci minora i-ar fi spus surorii mai mari despre comportamentul tatălui, dar acesta nu i-ar fi zis mamei lor despre ceea ce se întâmplă.

Mai mult, în timpul anchetei, sora mai mare a declarat că, pe vremea când avea aproximativ 10 ani și dormea în aceeași cameră cu tatăl ei, acesta o atingea în zonele intime cu mâinile, dar și cu organul genital, însă nu a spus niciunei persoane, de frica tatălui. 

Cum au fost descoperite faptele comise de către bărbat

După ce fetița de 10 ani s-a destăinuit surorii mai mari că a fost agresată sexual, cea din urmă a hotărât să fugă de acasă și să își anunțe telefonic mama despre ceea ce au pățit.

Polițiștii din Hunedoara au descins la locuința bărbatului, în 7 octombrie 2018, de unde au ridicat mai multe haine și așternuturi care prezentau urme de lichid seminal.

În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut că din luna mai 2017 și până în 1 octombrie 2018, a exercitat mai multe acte de agresiune sexuală asupra minorei, dar nu a avut intenția niciodată de a o penetra.

Mai mult, agresorul a detaliat în fața anchetatorilor faptele pe care le comitea când o agresa sexual pe fetiță.

Bărbatul a mai spus că regretă ceea ce a făcut și și-a recunoscut faptele. Pentru ceea ce a comis, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și plata a 10.000 de lei daune morale. Sentința a fost atacată de către bărbat la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a fost respinsă de către magistrații instanței superioare.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul (…)  împotriva sentinței penale (…) pronunțată de Judecătoria Deva în dosar penal (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii și a arestului preventiv, începând cu 8.11.2018 la 5.09.2019 (…)”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Milu

    marți, 01.10.2019 at 12:03

    Executat in piata publica!
    Asta este pedeapsa? Rusine. Justitia nu isi face datoria!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax