Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Pedeapsă finală pentru tinerii din Roșia de Secaș care au violat o minoră pe un câmp. Părinții condamnaților, buni de plată

Publicat


rosia de secas

Curtea de Apel Alba Iulia i-a condamnat definitiv pe cei trei tineri din Roșia de Secaș care au violat o minoră pe un câmp din Daia Română.

Magistrații instanței superioare au menținut pedeapsa pentru doi dintre ei, dar au scăzut din pedeapsa inculpatului principal în acest caz. 

De asemenea, instanţa i-a obligat pe cei trei, în solidar, să plătească victimei suma de 45.000 lei cu titlu de daune morale.

În urma apelului declarat, pedeapsa tânărului Lucian Grozav, a fost scăzută de la 7 ani și 3 luni, la 5 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Claudiu Ș. și C. Pîsu au fost condamnați la 3 ani, respectiv 2 ani de detenție într-un centru pentru minori.

Prima sentință a fost dată de Judecătoria Sebeș în luna februarie a anului 2019.

Potrivit IPJ Alba, cei trei tineri au fost identificați, iar  în cursul zilei de miercuri au fost ridicați de poliție. Tânărul de 24 de ani fost depus în Penitenciarul Aiud, iar ceilalți doi au fost depuși în Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova, în vederea executării pedepselor.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia, ”a fost admis apelul declarat de inculpatul major la data săvârşirii faptei (15.06.2018) pentru care a dispus reducerea pedepsei ce o va executa inculpatul de la 7 ani şi 3 luni la 5 ani şi 3 luni şi interzicerea unor drepturi.

a respins apelurile declarate de ceilalţi doi inculpaţi, minori la data săvârşirii faptei, fiind menţinută astfel condamnarea dispusă de instanţa de fond cu aplicarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3, respectiv 2 ani. Toţi inculpaţii au recunoscut săvârşirea faptei fiind judecaţi şi condamnaţi în conformitate cu procedura aplicabilă în această situaţie.

Cu privire la latura civilă a cauzei, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut dispoziţiile instanţei de fond de obligare a celor 3 inculpaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente (părinţii celor doi tineri minori la data săvârşirii infracţiunii) la plata sumei de 45.000 de lei cu titlu de daune morale.”

Reamintim că în 15 iunie 2018, potrivit IJP Alba, ”după ce ar fi consumat băuturi alcoolice în mai multe localuri din municipiul Sebeş, s-ar fi deplasat în municipiul Alba Iulia unde, tânărul de 18 ani ar fi invitat-o pe o minoră de 17 ani, din comuna Ighiu, pe care o cunoştea, la un local public din oraş.

Acolo, împreună cu ceilalţi doi tineri ar fi consumat băuturi alcoolice, după care minora le-ar fi cerut să o ducă acasă însă ei au chemat un taxi cu care ar fi dus-o pe o păşune din comuna Daia Română.

Acolo, minora ar fi întreținut, de bunăvoie, raporturi sexuale cu tânărul de 18 ani, după care ar fi fost violată de ceilalţi doi tineri.

Ulterior, minora ar fi încercat să-şi sune mama însă ar fi fost agresată de tânărul de 22 de ani, iar cel de 18 ani i-ar fi sustras telefoanele mobile şi ar fi amenințat-o, cu acte de violenţă, în cazul în care va reclama faptele.”

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Anuf

    joi, 28.11.2019 la 12:47

    Macar 15 ani și castrați … Au scăpat ieftin.

  2. Aurel

    joi, 28.11.2019 la 13:31

    Nu-i de mirare! La Curtea de Apel Alba castiga numai infractorii! Reclamantii raman cu paguba si frustrarea! Curtea de apel Alba? Mizerie… pe banii nostri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO Accident GROAZNIC în Sibiu: Trei tineri morți, altul în stare gravă și două mașini facute praf

Publicat

Trei tineri au murit, iar altul este în stare gravă după impactul dintre două autoturisme produs, vineri seara, pe DJ 106, lângă Sibiu, scrie Romania24. Potrivit IPJ Sibiu, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că șoferul unui autoturism, in vârstă de 19 ani, pe fondul vitezei excesive, a pătruns pe sensul opus de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Un tânăr din Alba își caută jumătatea la ”Gospodar fără pereche”. Care este povestea lui Călin Hîrlea

Publicat

Călin Hîrlea este născut în județul Alba, are 34 de ani și este proprietarul unei pensiuni din localitatea Vidolm, pe care a ridicat-o cu mâinile lui și pe care vrea s-o împartă cu o viitoare soție. Nu și-a găsit sufletul pereche până acum și s-a gândit că show-ul ”Gospodar fără pereche” e locul potrivit pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Platformele subterane de colectare a gunoiului la Alba Iulia. Investiția din bugetul local va fi de 2,5 milioane euro

Publicat

Valoarea lucrărilor pentru amplasarea a 134 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor în orașul Alba Iulia, investiție ce urmează să fie făcută în acest an, va fi de 11,7 milioane lei. Documentația intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie. În ședința din 27 februarie urmează să fie aprobată actualizarea indicatorilor tehnico-economici […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Un ghid din Alba Iulia a sărbătorit Ziua Internațională a Ghidului de Turism strângând chiștoacele aruncate în zona Cetății

Publicat

Cristian Kalanyos, un albaiulian care lucrează ca ghid turistic în Cetatea Alba Carolina a sărbătorit, vineri, într-un mod inedit Ziua Internațională a breslei sale, culegând chiștoacele de țigări aruncate de trecători pe spațiul dintre Porțile I și II ale Cetății. Bilanțul demersului său a fost impresionant: 500 de mucuri de țigări strânse de pe o […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate