Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă în instanță pentru un cioban din Alba care a provocat un incendiu violent la o stână. Sute de oi și miei au murit

Publicat

Un bărbat din Alba, îngrijitor la o stână de animale, care a provocat un incendiu violent, a fost condamnat de magistrații Judecătorei Blaj. În urma incendiului provocat au murit aproape 500 de oi și miei. 

De asemenea au ars și 22 de tone de porumb. O decizie în primă instanță fost dată de magistrații din Blaj în data de 8 iulie 2024. 

Motivarea instanței a fost făcută publică. Incendiul s-a produs în data de 23 martie 2022, într-o zonă din comuna Valea Lungă.

Focul a pornit după ce bărbatul a dat foc la vegetația uscată care se afla în proximitatea saivanului la care era cioban.

Pentru a stinge incendiul au intervenit pompierii din Blaj care s-au luptat timp de câteva ore bune cu focul.

Ce au reținut magistrații

”În jurul orei 7.00, la o distanță de aproximativ 300-400 de metri de saivan, folosind o brichetă, inculpatul a dat foc vegetației uscate, în 10 locuri.

În jurul orei 11.00, folosind aceeași brichetă, inculpatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a dat foc vegetației și în zona denumită popular “Spre Vârtoape” situată în spatele saivanului.

CITEȘTE ȘI: Alba: Bărbat REȚINUT în cazul celor 400 de oi moarte în incendiul de la Valea Lungă. Ce a făcut

Cu această ocazie, inculpatul s-a îndepărtat, a lăsat incendiul nesupravegheat, iar focul s-a extins cuprinzând saivanul și baloții de lucernă. Inculpatul  la scurt timp alături de un martor au intrat în saivan și au reușit să scoată afară 80 de oi și 55 de miei.

În urma incendiului, au ars în întregime saivanul, 22 de tone de porumb boabe, 1500 de baloți de lucernă, iar 210 oi și 235 de miei au decedat”, au notat magistrații.

Pagubele în urma incendiului au fost în suma de 344.500 lei.

Decizia instanței

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat ”la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.400 lei (120 zile amendă X 20 lei corespunzătoare unei zile amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă”, au notat magistrații Judecătoriei Blaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 10.07.2024 at 18:21

    Deci, la o pagubă de sute de mii de lei plăteşti cîteva zeci. Astea da legi PSD-iste. Daţi foc la ţară, cu nu-i mare lucru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate