Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care avea plantație de cannabis și culegea ciuperci psihoactive în munți

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie definitivă în cazul unui tânăr prins de DIICOT Hunedoara că avea o plantație de cannabis în apartament. 

Tânărul a fost condamnat și judecat în primă instanță pentru deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum, la Tribunalul Hunedoara. Apoi în apel dosarul a ajuns la Alba Iulia, la instanța superioară. 

Cei de la DIICOT s-au sesizat din oficiu după ce au observat că tânărul cumpăra foarte multe produse de grădinărit pentru spații închise, de pe un site de specialitate și cantități de pământ de la un magazin de bricolaj.

Apoi după ce au extins cercetările au descoperit că acesta culegea și ciuperci psihoactive, care conțin psilocibin de pe munți.

În data de 3 martie 2023, magistrații Curtții de Apel Alba Iulia au dat o decizie definitivă în acest caz.

De asemenea motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”La data de 01.02.2021, organele de cercetare penală din cadrul S.C.C.O. Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul a achiziționat, în mai multe rânduri, în iarna anului 2020 și la începutul anului 2021 mai multe semințe de cannabis și aparatură specifică cultivării plantelor de cannabis, de pe site-uri de specialitate cu care a înființat o cultură ilegală indoor de cannabis într-un apartament cu intenția ca după recoltare să consume o parte din drogurile rezultate, iar cea mai mare parte a drogurilor să le comercializeze către diferiți consumatori din Valea Jiului.

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu, la data de 23.11.2020, inculpatul a achiziționat semințe de cannabis și aparatură specifică pentru îngrijirea plantelor de cannabis, în valoare de 179 de lei.

Inculpatul a efectuat periodic comenzi de produse de la comercianți cu specific în grădinărit, deși acesta nu desfășoară activități în domeniul agricol, conturându-se astfel indicii cu privire la desfășurarea unor activități specifice înființării și îngrijirii unei culturi de cannabis.

Aceste împrejurări rezultă din mesajele de confirmare a plăților on-line efectuate de inculpat la data de 30.03.2021 către Hornbach.ro, faptul că în perioada 6-7 aprilie 2021 inculpatul a fost contactat de un reprezentant al magazinului INDOOR GARDEN, în legătură cu achiziția unor cantități de pământ, dar și comanda lansată către din data de 30.03.2021, care comercializează, preponderent, produse legate de consumul de cannabis (utilizate la cântărirea, ambalarea, disimularea unor cantități de droguri, testere pentru stabilirea tipului de drog sau chiar semințe de cannabis)”, se arată în motivarea instanței.

Ce au găsit procurorii DIICOT la percheziții

Când polițiștii au bătut la ușa tânărului acesta nu a răspuns din prima. Atunci mascații au forțat ușa și l-au găsit pe tânăr în baie în timp ce arunca în WC mai multe grame de droguri și ciuperci halucinogene.

La percheziții polițiștii au descoperit ”86,14 grame de cannabis (semințe+ substanțe vegetale uscate; probele 1+2+6+8+9), 4, 66 grame fragmente vegetale (proba nr. 3 + proba nr. 5), rezultate din ciuperci conținând psilocină și psilocibină, culese de inculpat din Munții Parâng zona Pârtiei,, Slima”, precum și un comprimat de metilendioximetamfetamină (MDMA)”, se arată în motivarea instanței.

Ce pedeapsă a primit la Curtea de Apel Alba Iulia

La Tribunalul Hunedoara tânărul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare. În apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații au schimbat pedeapsa din amânare în suspendare. Mai exact a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia din data de 3 martie 2023 a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax