Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pedeapsa pentru tulburarea liniştii publice se aplică chiar dacă fapta este săvârşită împotriva unei singure persoane. Decizie dată de ÎCCJ

Publicat

arestat_catusePedeapsa cu închisoarea sau amenda penală pentru pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice se aplică şi atunci când acestea sunt îndreptate contra unei singure persoane. Aşa a stabilit recent Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a lămurit, practic, că existenţa acestei infracţiuni nu este condiţionată de săvârşirea ei împotriva mai multor persoane.

În aplicarea dispoziţiilor art. 371 din Codul penal, în cazul infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, pentru existenţa infracţiunii, violenţele, ameninţările sau atingerile grave aduse demnităţii nu trebuie să fie comise împotriva mai multor persoane, fiind suficient ca violenţele, ameninţările ori atingerile grave aduse demnităţii, care tulbură ordinea şi liniştea publică, să fie săvârşite, în public, împotriva unei persoane.

În ipoteza în care violenţele, ameninţările sau atingerile grave aduse demnităţii persoanei, care tulbură ordinea şi liniştea publică, au fost comise, în public, împotriva unei singure persoane, nu operează dezincriminarea, nefiind incidente dispoziţiile art. 4 din Codul penal”, explică instanţa supremă referitor la Decizia nr. 9/2016.
Concret, instanţa a arătat că existenţa infracţiunii nu este condiţionată de săvârşirea ei împotriva mai multor persoane.
Decizia instanţei devine obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nopti albe la Oarda

    duminică, 17.04.2016 at 00:54

    La Oarda de Jos se tulbura linistea si ordinea publica in mod frecvent, prin organizarea de diverse activitati la Caminul Cultural. Desi s-au facut nenumarate reclamatii nu s-a luat nicio masura, cu atat mai mult ca acest spatiu apartine primariei. Deci aceasta institutie gireaza astfel de comportament , datorita faptului ca autorizeaza aceste manifestari cu incalcarea legi, adica dupa orele 23.00.
    Dar nu-i nimic, va asteptam la alegeri !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax