Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi polițiști din Alba Iulia au fost atacați cu pietre și amenințați cu moartea de mai mulți tineri. Ce au decis judecătorii

Publicat

politie noaptea

„Haideți că vă dau în cap, vă omor”, striga un tânăr din cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, în timp ce arunca cu pietre înspre un polițist local și un polițist al IPJ Alba.

Alături de el, un alt tânăr continua să arunce cu pietre, iar cei doi polițiști auzeau ”haideți că nu ne e frică de voi”, sau ”poliția, vă omorâm”. 

Totul se întâmpla într-o zonă de lângă fostul Talcioc din Alba Iulia, în data de 18 august 2020, iar cei doi atacatori au fost opriți cu trei focuri de avertisment trase în aer de polițiștul local.

La doi ani de la comiterea faptelor de ultraj, cei doi tineri din cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia au scăpat ușor, magistrații Judecătoriei Alba Iulia fiind blânzi cu ei.

Faptele de violență asupra celor doi polițiști sunt descrise în motivarea instanței din data de 22 decembrie 2022, după ce aceștia au fost condamnați pentru ultraj. De menționat că pe lângă cei doi tineri condamnați se mai afla și un minor care pe atunci nici nu avea 14 ani, dar participa și el la tirul cu pietre.

Mai mult de atât, în calitate de suspecți cei doi tineri au mințit că ar fi comis faptele, iar mai apoi când au fost inculpați au recunoscut că au aruncat cu pietre.

Pentru a scăpa și mai ușor au fost de acord să semneze un acord de recunoaștere al vinovăției.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

Paznicul fermei ce aparține Arhiepiscopiei Romano Catolice din zonă a sunat la 112 și a spus că este atacat de mai mulți tineri care aruncă cu pietre înspre el. Acesta a spus la momentul respectiv că astfel de acțiuni au loc mai tot timpul și că tinerii chiar și-au făcut o rezervă de pietre în zonă pentru a arunca înspre el.

În ziua repsectivă au intervenit după apelul la 112, cei doi polițiști, unul local și altul de la IPJ Alba.

Potrivit motivării instanței, cei doi polițiști au intrat în perimetrul curții, ”moment în care au constatat că trei persoane de sex masculin continuă să arunce cu pietre spre paznic de la o distanță de aproximativ 30 metri.

Având în vedere că ferma este împrejmuită de vegetație înaltă, organele de poliție au ieșit din perimetrul curții, considerând că cei trei autori, identificați ca fiind inculpații nu îi observă și din acest motiv continuă să arunce cu pietre.

După ce au ieșit din perimetrul fermei, în lateralul acesteia, au stabilit contact vizual cu autorii și le-au solicitat să se oprească și să nu mai arunce cu pietre. Deși somați să înceteze acțiunea de natură a vătăma organele de poliție, inculpații au continuat să arunce cu pietre spre cei doi polițiști.

Persoana vătămată a menționat că le-au strigat “haideți că nu ne e frică de voi”, iar unul dintre agresorii mai mari le-a spus „haideți că vă dau în cap, vă omor”.

Persoana vătămatăa menționat că a auzit când agresorii au strigat „poliția, vă omorâm”, în timp ce aruncau cu pietre spre ei. Ambele persoane vătămate au precizat că pietrele erau de mari dimensiuni și că integritatea corporală le-a fost pusă în pericol deoarece, dacă nu s-ar fi ferit, parte din pietre i-ar fi lovit.

Au mai precizat că, având în vedere momentul zilei, soarele era în fața lor și le afecta vizibilitatea, iar în spate era câmp deschis și nu aveau unde să se retragă”, se arată în motivarea instanței.

Pe fondul acțiunii inculpaților, care le-a cauzat persoanelor vătămate o stare de temere, persoana vătămată polițistul local a tras trei focuri de armă în plan vertical, moment în care cei trei autori au fugit spre locul denumit “module” din zona sălii de sport a Univeristății din Alba Iulia.

Ce pedepse au primit

În primă fază, după ce au fost identificați, cei doi tineri au mințit că ar fi aruncat cu pietre sau ar fi amenințat cu moartea, însă când au devenit inculpați au recunoscut faptele.

De asemenea au semnat și un acord de recunoaștere al vinovăției pentru infracțiunea de ultraj.

Pentru faptele lor fiecare dintre cei doi au fost condamnați la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Adică, potrivit motivării instanței, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta.

Decizia dată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia din data de 22 decembrie 2022 nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    marți, 27.12.2022 at 19:07

    Instanțele de judecată aplică legea după ureche. Dacă era un magistrat în locul polițiștiilor alta era sentința.

  2. dolfi

    marți, 27.12.2022 at 20:37

    la „tinerii” astia le fac autoritatile locuinte gratis? Pe banii nostri ai prostilor nu-i asa?

  3. Ioan muntean

    miercuri, 28.12.2022 at 08:37

    Nu au mai zis cit a rezistat bradul de Crăciun, cam atit vor rezista și apartamentele făcute pt voturi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax