Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsa primită de un bărbat din Alba care și-a bătut cu sălbătice fiul vitreg. Băiatul a fugit de acasă de frica agresorului

Publicat

agresiune

Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu suspendare, la plata a 20.000 de lei daune morale, dar s-a ales și cu interdicția de a se apropia de fiul concubinei sale, după ce l-a bătut pe acesta cu un cablu, dar și cu pumnii.

Bătaia a fost atât de puternică, încât tânărul a fugit de acasă și a fost găsit într-un parc din Ocna Mureș, de o persoană care a sunat la Salvare. 

Ajuns la spital, tânărul a avut nevoie de 16 zile de îngrijri medicale, îngrijri ce au costat aproape 13.000 de lei, bani pe care tot agresorul trebuie să îi plătească.

Totul a început de la o discuție în contradictoriu între mama băiatului și acesta. Fapta s-a petrecut în 28 iulie 2021, un proces a avut loc la Judecătoria Aiud, iar o primă decizie a fost dată de magistrați, în 16 februarie 2022.

De asemenea, motivarea instanței a fost făcută publică.

”Din planșele foto depuse la dosarul cauzei reiese ferocitatea cu care persoana vătămată a fost lovită. Inculpatul nu s-a limitat doar la aplicarea unor lovituri, ci acesta nu s-a oprit până când nu a acoperit de lovituri întregul corp al victimei”, se arată în motivarea instanței.

Ce s-a întâmplat

În cursul zilei, tânărul se afla alături de mama sa, în locuință. Aceasta i-a spus băiatului să studieze și să facă mai multe treburi prin gospodărie. Femeia și-a dat seama că acesta nu ar fi făcut ceea ce i-a spus, așa că între cei doi a izbucnit un conflict verbal.

Mai mult de atât, femeia i-a spus și bărbatului cele întâmplate. Atunci bărbatul i-a spus tânărului să îi aducă o cană de cafea și apoi i-a cerut un cablu.

Tânărul nu a găsit cablul respectiv, dar i-a adus acestuia un prelungitor.

În acele momente, ”inculpatul a lovit persoana vătămată în mod repetat cu acel cablu și cu pumnii, spunându-i acesteia <de ce se crede așa șmecher>. Persoana vătămată a reușit să scape doar la momentul la care inculpatului i-a sunat telefonul”, se arată în motivarea instanței.

Tot anchetatorii au reținut că ”probele administrate în cauzǎ evidenţiază loviturile pe care inculpatul le-a aplicat persoanei vătămate şi suferinţele provocate acesteia, a căror gravitate a fost evaluată la 16-18 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, din planșele foto depuse la dosarul cauzei reiese ferocitatea cu care persoana vătămată a fost lovită. Inculpatul nu s-a limitat doar la aplicarea unor lovituri, ci acesta nu s-a oprit până când nu a acoperit de lovituri întregul corp al victimei”, se arată în documentul citat.

A fugit de acasă

După bătaia încasată, tânărul a fugit de acasă și a ajuns pe o bancă, într-un parc din Ocna Mureș. Apoi, fiindcă era noapte și frig, a mers la o benzinărie de peste stradă, unde a fost observat de un martor.

Acesta a văzut starea băiatului, dar și leziunile pe care le avea. Tot martorul a sunat la Salvare, care l-a preluat pe tânăr.

Polițiștii au început o anchetă pentru violență în familie, iar apoi bărbatul a fost trimis în judecată.

Pedeapsa primită

Bărbatul a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de doi ani. Tot doi ani, magistrații i-au interzis să se apropie la mai puțin de 100 de metri de către tânăr.

De asemenea, l-au condamnat pe bărbat la plata a 20.000 de lei cu titlul de daune morale, 12.979,46 lei către Spitalul Aiud, bani pentru spitalizarea tânărului bătut și 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 520 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 1.480 lei în cursul judecăţii.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ???

    marți, 22.02.2022 at 07:24

    Halal sentinta ! Nu a batut pe cine trebuia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax