Connect with us
Publicitate

CUGIR

Pedeapsa primită de un bărbat din Cugir care a mușcat un polițist. Cum s-au chinuit trei polițiști și un jandarm să îl încătușeze

politie noaptea

Publicat

Un bărbat din Cugir și-a aflat recent pedeapsa finală, după ce în urmă cu un an a făcut scandal în fața unui cazino și a mușcat un polițist. 

După o primă decizie la Judecătoria Alba Iulia, în data de 28 martie 2023, magistrații instanței superioare au dat o sentință definitivă. 

Momentul scandalului dar și modalitatea în care doi polițiști ai IPJ Alba, un polițist local din Cugir, un jandarm, toți patru ajutați și de un alt bărbat, au reușit după ce s-au chinuit minute bune să îi pună cătușele la mâini la spate scandalagiului sunt relatate în motivarea instanței.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 iunie 2022, când unul dintre polițiști a fost mușcat de mână.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, într-un cazino din Cugir, bărbatul în cauză, în jurul orei 4.00 dimineața, a început un scandal. Prin 112 s-a solicitat intervenția oamenilor legii.

La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm. Când au ajuns, bărbatul făcea scandal și au luat hotărârea să îl ducă la secție.

Spre mașină a mai mers, cu cei doi agenți și bărbatul în cauză, și o altă persoană. Când au încercat să îl urce în autovehicul, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină pentru a nu fi băgat pe bancheta din spate.

”În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței.

Polițistul și jandarmul au încercat să îi pună cătușele: ”Bă, nu mușca!”

”După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. – polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document.

Adică l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile inculpatului.

În acest timp, martorul (…) se afla în zona inferioară a corpului inculpatului, la distanță de capul acestuia, încercând să îi ajute pe cei doi lucrători de poliție să aplice cătușele asupra mâinilor inculpatului.

În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. – polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate.

În intervalul scurt de timp în care inculpatul a agresat persoana vătămată în modalitatea expusă, persoana vătămată a cerut în mod repetat inculpatului să înceteze acțiunea violentă repetând <Bă, nu mușca!>”, se mai arată în documentul citat.

”În timp ce colegul de patrulă lua cătuşele şi încerca să le aplice, persoana vătămată efectua o priză, având o mână sub bărbat, ţinând o parte din greutatea corpului asupra sa pentru ca el să nu se mai zbată şi să nu se ridice.

Atunci, ţinând braţul în zona pieptului lui şi mâna, încheietura şi degetele în zona gurii, persoana vătămată a fost muşcată de inculpat, iniţial din zona încheieturii, apoi din zona degetului mare.

După prima muşcătură, a încercat să răsucească mâna pentru ca agentul să-i dea drumul, iar apoi, imediat, a muşcat persoana vătămată din nou, din zona palmei, la baza degetului mare, ocazie cu care bărbatul încercat din nou să răsucească mâna pentru a fi slabită și eliminată priza efectuată cu dinţii”, au mai notat magistrații.

Al doilea echipaj a ajuns la intervenție

La fața locului a mai fost solicitat un echipaj. Au ajuns încă doi oameni ai legii: un polițist al IPJ Alba și un polițist local din Cugir. Cei doi au intervenit și ei, și în total cei patru oameni ai legii l-au încătușat pe bărbat și l-au dus la secție.

O persoană, martor ”a arătat faptul că după aproximativ 3 minute în care membrii echipajului au încercat să îl introducă pe inculpat în mașina de poliție, întâmpinând opoziția fizică a acestuia, polițistul și jandarmul au decis să îl pună la pământ pentru a-i pune cătușele.

Martorul a confirmat cele reținute în starea de fapt, respectiv aspectul că a încercat să îl țină de mâini în timp ce acesta se afla întins pe burtă, aflându-se în zona bazinului său, în timp ce membrii echipajului se aflau în zona toracelui inculpatului și încercau să îl imobilizeze și să îi pună cătușele.

Martorul a confirmat faptul că la fața locului a sosit un al doilea echipaj de poliție care a ajutat la finalizarea procedurii de încătușare, după care inculpatul a fost luat și condus de cele două echipaje la secția de poliție”, au mai notat magistrații.

Pedeapsa primită

Pentru că l-a mușcat de mână pe polițist, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, pedeapsă cu amânare, pentru ultraj, în primă instanță.

La apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, judecătorii au admis apelul procurorilor, iar în data de 28 martie au schimbat pedeapsa de un an din pedeapsă cu amânare, într-una cu suspendare.

Sentința a fost una definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax