Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapse cu închisoare pentru doi tineri, prinși pe autostrada A1, în Alba, pozitivi la droguri. Au fumat câte un joint

Publicat

politia rutiera

Doi tineri care au fumat cannabis și au ieșit pozitiv la teste anti-drog făcute de polițiștii de autostradă din Alba, au fost judecați și condamnați de magistrații Judecătoriei Sebeș. 

Potrivit motivărilor înstanței, cei doi au fumat câte un joint ba cu o zi în urmă, ba cu mai multe ore înainte să se urce la volan, dar pentru că au fost depistați pozitiv s-au ales cu dosare penale și condamnări la închisoare cu amânare. 

Unul dintre ei a fost depistat în anul 2020, iar altul în anul 2021, dar ambele condamnări au fost date de magistrații Judecătoriei Sebeș, în data de 5 martie 2022.

Cum au fost depistați

Unul dintre ei, un student din București, care conducea o Mazda, a fost oprit pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu, în data de 13 septembrie 2020, în jurul orei 12.00. Când a fost testat cu aparatul drugtest a ieșit pozitiv pentru cannabis. Acesta a recunoscut că a fumat un joint, cu o zi înainte, în jurul orelor 14.00 în timp ce se afla în excursie la munte, în zona Hațegului.

A fost trimis în judecată pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

După aproape doi ani de procese a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare și plata a 1000 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Un alt caz similar, a avut loc tot pe autostrada A1, dar pe sensul de mers Sibiu-Alba Iulia. Atunci, în data de 26 iunie 2021, în jurul orei 23.40, polițiștii au oprit un tânăr tot din București, care conducea un Jaguar. Când a fost testat cu aparatul drug-test a ieșit pozitiv pentru canabis.

Acesta a recunoscut că în ziua respectivă a fumat un joint, în jurul orei 14.00, iar în jurul orei 18.00, a plecat din București către Cluj Napoca.

La fel ca și în cazul precedent a fost trimis în judecată pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

O pedeapsă similară a primit și el din partea magistraților Judecătoriei Sebeș: 8 luni de închisoare cu amânare și 1200 de lei de plată, cu titlul cheltuieli de judecată.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax