Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedepse cu închisoarea la Tribunalul Alba pentru o grupare judecată după ce poliţiştii au găsit un milion de pachete de ţigări false

Publicat

tigariJudecaţi pentru pentru contrafacerea unui lot de un milion pachete de ţigări, membrii unei grupări destructurate de BCCO Alba Iulia şi DIICOT Hunedoara au primit pedepse cu închisoare la Tribunalul Alba. Dosarul priveşte infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Liderul grupării, Toma Zbutea, recidivist, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare şi 1.000 de lei amendă penală. Vasile Gabriel Năstase, Gabriel Miron Pamfil şi Tudor Mureşan au primit pedeapsă de închisoare cu suspendare, fiecare câte doi ani. Adrian Ioan Lăscan a fost achitat.

Inculpaţii trebuie să plătească, în solidar, 40.000 de euro către Philip Morris Product SA, parte civilă.

Tribunalul Alba a pronunţat soluţia în dosarul aflat în rejudecare, pe 25 mai, însă aceasta poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul se află pe rolul isntanţelor din anul 2011, fiind instrumentat de DIICOT şi BCCO Alba Iulia.

În aprilie 2010, în Punctul de Frontieră Nădlac, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu poliţişti de frontieră de la Poliţia de Frontieră Nădlac au oprit un tir, în interiorul căruia au descoperit 51 de colete ce conţineau 430 de coli, imprimate cu pachete de ţigări şi nouă bidoane cu soluţii aromate. Ulterior, poliţiştii de combaterea a criminalităţii organizate din Alba Iulia, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara, au desfăşurat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Alba şi Cluj.

Au fost duse la audieri, atunci, 14 persoane, la DIICOT Hunedoara, iar pentru nouă suspecţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani, s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru “comiterea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrafacerea, imitarea sau folosirea fără drept a unei mărci în scopul inducerii în eroare a publicului asupra calităţii produselor sau serviciilor la care se referă marca”, se arăta în comunicatul IGPR.

“Un alt membru al reţelei, de 38 de ani, este cercetat penal pentru pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, împotriva a trei dintre suspecţi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara”, potrivit sursei citate.

După percheziţii, poliţiştii au confiscat o maşină de ştanţat, materiale folosite la tipărirea ambalajelor de ţigări, plăci de tipar, patru laptop-uri, cinci calculatoare – bunuri folosite la comiterea de infracţiuni, precum şi ambalaje de ţigări contrafăcute.

“În urma documentării activităţii infracţionale a grupului care acţiona în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, poliţiştii au stabilit că doi dintre membrii grupului au apelat la două tipografii din Cluj-Napoca, unde au tipărit o parte dintre pachetele de ţigări, cu bani puşi la dispoziţie de către alţi doi suspecţi. În luna ianuarie s-au efectuat operaţiuni de ştanţare şi ebosare a ambalajelor, iar vopseaua tipografică a fost achiziţionată de la o societate comercială din Alba Iulia.

Poliţiştii au continuat cercetările şi au mai stabilit că, la începutul lunii aprilie, la un atelier tipografic au fost tipărite zeci de mii de ambalaje pentru ţigări. De asemenea, doi dintre cei audiaţi sunt suspectaţi că s-au ocupat de achiziţionarea tutunului. Pachetele de ţigări contrafăcute urmau a fi ambalate şi comercializate în străinătate”, se mai arăta în comunicatul IGPR.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax