Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedepse mai mari pentru cei care îi atacă pe pădurari. Infracţiunile vor fi egale în faţa legii cu ultrajul. Legea, promulgată

Publicat

Legea prin care se majorează pedepsele penale împotriva celor care atacă personalul silvic a fost promulgată miercuri de către președintele Klaus Iohannis. Astfel, amenințările, vătămarea corporală ori loviturile cauzatoare de moarte vor fi pedepsite la fel ca în cazul celor asupra polițiștilor sau jandarmilor, fiind considerate ultraj.

Actul normativ pentru modificarea art. 257 alin. (4) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, a fost promulgat miercuri de președintele Klaus Iohannis, transmite Administraţia Prezidenţială. Prin această lege iniţiată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, atacurile asupra pădurarilor sunt asimilate ultrajului.

„Faptele prevăzute la alin. (1) ‒ (3), comise asupra unui polițist sau jandarm, precum și asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate” – este modificarea adusă art.257 alin.(4) din Legea 286/2009 privind Codul penal.

Este vorba despre următoarele fapte:

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

(3) faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

Actul normativ, adoptat în decembrie de Camera Deputaților, a fost iniţiat de senatorul Tanczos Barna, ministrul Mediului, astfel încât infracțiunea de ultraj să se aplice și personalului silvic.

În acest context, ministrului Mediului a arătat atunci că, în urma adoptării acestei legi, „poate se gândesc de două ori” cei care agresează pădurarii.

Tanczos Barna argumenta că în ultimii ani 6 pădurari au fost omorâţi şi 700 de angajaţi din sistem au fost atacaţi.

sursa: adevărul.ro, hotnews.ro

foto: arhivă

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax