Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pedepse majorate pentru cei care pun la cerşit minori sau persoane cu dizabilităţi. Proiect aprobat de Senat

Publicat

Senat

Un proiect de lege ce prevede majorarea pedepselor pentru cerşetorie, respectiv traficul şi exploatarea minorilor şi a persoanelor vulnerabile vor fi majorate. Propunerea, iniţiată de către deputatul Florin Roman, din partea grupului PNL, a trecut de Senat.

Prin propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, se propun următoarele:

Art. 214: ”Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilități fizice sau psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă” – în prezent, pedepsele posibile sunt închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Art. 215: ”Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor social, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani” – în prezent, pedepsele posibile sunt închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Art. 216: „Folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Fapta de a utiliza serviciile prevăzute în art. 182, preestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori, se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă” – în prezent, limitele de pedepse sunt de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

“Proiectul pe care l-am inițiat împotriva sclaviei moderne, mai ales când este făcută împotriva copiilor și a persoanelor cu dizabilități, a trecut de Senatul României. Consider că nicio pedeapsă nu este prea mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securități și a unei vieți normale a minorilor. Suferința copiilor, folosiți fără nici un scrupul de rețelele de traficanți, nu poate fi cuantificată în bani. Din acest motiv, am propus înăsprirea pedepselor pentru stârpirea sclaviei moderne. În plus, imaginea acestor suflete chinuite are un impact negativ asupra întregii societăți românești”, precizează deputatul.

Dezbaterea din Camera Deputaților este decisivă în acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax