Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedepse modificate în dosarul unor albaiulieni, condamnaţi pentru fraudă informatică

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, joi, modificarea pedepselor cu închisoarea la care au fost condamnaţi doi tineri din Alba Iulia, de Tribunalul Alba. Este vorba despre Sergiu Claudiu Cârciu şi Marius Drâmbărean, care au fost condamnaţi iniţial la 6 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fraudă informatică. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile formulate de cei doi şi a dispus 5 ani de închisoare cu executare, pentru Claudiu Cârciu şi 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe o perioadă de 6 ani, pentru Marius Drâmbărean.

În dosarul în care au fost judecaţi, până acum, cei doi albaiulieni, procurorii DIICOT au formulat acuzaţii prin care se arată că aceştia au cauzat „un prejudiciu patrimonial mai multor persoane prin postarea pe site-uri specializate a mai multor anunţuri fictive cu privire la vânzarea unor autovehicule, iar, prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, au indus în eroare mai multe persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în speţă vânzarea fictivă de autoturisme, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust”, după cum se precizează în comunicatul transmis de reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe baza acestora, Tribunalul Alba a emis, în data de 21.12.2009, sentinţă de condamnare cu închisoare cu executare, de 6 ani, pentru ambii inculpaţi. Infracţiunile săvârşite de cei doi sunt înşelăciune şi fraudă informatică, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, de modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice fără drept, introducerea, modificarea sau ştergerea fără drept de date informatice, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice.

Claudiu Cârciu şi Marius Drâmbărean au formulat apel, care a fost admis de Curtea de Apel Alba Iulia şi care a dispus modificarea pedepselor. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax