Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

PEDITEL 1791: Peste 65.000 de consultații pentru copiii din România și Diaspora, în 2019. Ce să faci când mai nu știi ce să faci

Publicat


În 2019, medicii PEDITEL 1791 au oferit asistență medicală pediatrică non-stop, în mod gratuit, pentru 65.511 copii din România și Diaspora. Consultațiile au fost acordate prin telefon și sunt disponibile și locuitorilor din județul Alba.

La fiecare 5 minute, un copil din România și Diaspora primește asistență medicală pediatrică gratuită din partea echipei medicale a PEDITEL.

Citește și: PEDITEL-call center medical gratuit pentru copiii din Alba Iulia, deservit de 15 medici specialiști din Cluj

Media apelurilor pe zi a fost de 180, cel mai mare număr de apeluri fiind înregistrat în 19 ianurie, cu un total de 351 apeluri în 24 de ore.

Lunile cele mai aglomerate au fost ianuarie – cu 7.835 apeluri și decembrie – cu 6.157 apeluri preluate. Tot în luna decembrie s-au înregistrat cele mai multe apeluri din Diaspora, din întregul an: 7,3%.

Numărul total de minute vorbite în 2019 este de 234.660, s-a vorbit la telefon continuu 3.911 ore, 45% din totalul celor 365 zile.

În lunile ianuarie, octombrie, noiembrie și decembrie, media apelurilor pe zi a fost de peste 220.

”Medicii Peditel 1791 depun eforturi constant pentru ajutorarea cât mai multor părinți cu copii, cunoscut fiind disconfortul și panica pe care un părinte o resimte, mai ales când nu are nici o alternativă, siguranța copilului fiind esențială” au transmis reprezentanții PEDITEL.

  • În topul apelurilor din țară, județul Cluj ocupă locul întâi (31% apeluri=20.308), urmat de București + Ilfov- 26% apeluri= 17.033 , Constanta: 6%= 1.531 apeluri, Prahova, Timis, Iasi, Arges, Brasov, Sibiu -5% din apeluri= 1.275 aplerui.

Numărul total de apeluri din Diaspora este de 5%, adică 1275 apeluri, primele 4 țări din care părinții apelează fiind: Marea Britanie, Austira, Italia și Germania.

Principalele probleme medicale pentru care părinții apelează servicul Peditel sunt:

  • Febra: 22% apeluri
  • Varsaturi: 19%
  • Diaree: 17%
  • Raceala 16%
  • Tuse 13 %

Din totalul apelurilor 71,6% s-au soluționat cu sfat medical aplicabil acasă în deplină siguranță pentru copil, doar 3% dintre apeluri fiind directionate către serviciul unic 112, iar către Unitățile de Primiri Urgențe/ Camera de Garda 10,2% apeluri, iar catre consult de specialitate în maxim 48 de ore: 15,2%.

Ce este PEDITEL

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non-stop, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a FUNDAȚIEI PĂRINȚI DIN ROMÂNIA.

Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore.

Serviciul funcționează non stop, fiind deservit de 1 medic/tură sau gardă. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, 1 centrală telefonică tip VOIP și 1 soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe.

PEDITEL 1791 este o inițiativă comunitară de implicare socială, implementată de către FUNDAȚIA PĂRINȚI DIN ROMÂNIA

Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 NU este o alternativă la 112.

Donatii si sponsorizari se pot face accesand site-ul http://www.peditel.ro/doneaza/


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Anunț îngrijorător al ministrului chinez al Sănătății: Coronavirusul poate fi transmis și atunci când nu dă simptome

Publicat

Noi informații îngrijorătoare legate de coronavirusul din China, au fost date publicității chiar de autoritățile din această țară. Potrivit ministrului chinez al Sănătăţii, Dr. Ma Xiaowei, coronavirusul Wuhan poate fi transmis chiar şi atunci când nu dă simptome. Astfel, se confirmă faptul că transmisia virusului este mult mai rapidă decât se aşteptau specialiştii, relatează CNN. […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020 în Județul Alba: Cum va cheltui Consiliul Județean Alba sute de milioane de lei. Lista proiectelor

Publicat

Alba24 vă prezintă proiectele pe care administrația locală din fiecare oraș al județului, dar și Consiliul Județean Alba, le dezvoltă în 2020. Ne-am oprit asupra proiectelor mai mari de 100.000 de euro care vor încep, se finalizează sau se vor afla în derulare. Reprezentanții Consiliului Județean Alba au transmis, la solicitarea publicației, o situație a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalele private ar putea accesa oricând fonduri de la stat pentru programele de sănătate. Proiect la Guvern

Publicat

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea spitalelor de stat.  „Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Incendiu la Câmpeni. Opt persoane s-au autoevacuat din două apartamente inundate cu fum

Publicat

pompieri, isu, incendiu, pompier

Stația de Pompieri din Câmpeni intervine pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unui bloc de locuințe din oraș, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. În urma incendiului, 2 apartamente au fost inundate cu fum și 8 locatari s-au autoevacuat, fără probleme medicale. La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate