Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș. Investiție de 10 milioane de euro

Publicat

Producătorul de hârtie Pehart Grup, cu o tradiție de aproape 185 de ani, controlat de fondul de investiții Abris Capital, inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră și a beneficiat de o investiție de peste 10 milioane de euro.

Noua linie de producție Pehart de la Sebeș folosește tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe.

Astfel, se reduce timpul de producție, dar scad și costurile asociate cu mentenanța utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenței, eficiența este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producție sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.

„Deschiderea unei noi linii de producție a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe”, a declarat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

70% din producție, vândută în România

În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, iar Pehart asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail.

”Linia de producție de la Sebeș folosește și tehnologii verzi, de ultimă oră, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad. Toate acestea se realizează cu respect față de natură, unul dintre pilonii importanți ai valorilor Pehart”, a adăugat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Totodată, Pehart este prima fabrică de produse din hârtie tissue care a introdus în România certificatul IFS-HPC, care certifică implementarea unui sistem pentru siguranța produsului.

Pehart Grup deține Pufina, și brandurile Alint și Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.  Pehart Grup este cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România.

Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual și are, după instalarea liniei de producție de la Sebeș o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România.

În ultimii 6 ani, compania a realizat investiții semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici și linii de producție moderne și inovatoare.

În 1948-1990, fabrica din Petrești a fost unul dintre principalii producători de maculatură, cofraje de ouă, hârtie de împachetat, hârtie de scris, hârtie indigo, hârtie pentru țigarete, registre, etc.

Foto: Pehart Group – Facebook

Surse: Economedia.ro, Economica

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax