Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pelerinaj în An Centenar la Alba Iulia. Sute de credincioşi din zona Moldovei, la Catedrala Reîntregirii

YouTube video

Publicat

Sute de credincioşi din ținuturile Oituzului și Cașinului și un numeros sobor de preoți, inclusiv Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au ajuns într-un pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, a realizat proiectul „Pelerinaj în An Centenar, în perioada 9-10 mai 2018.

Începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurați de mulțimea de clerici și credincioși, au oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru ostașii români care s-au jertfit în luptele de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Primul Război Mondial.

“Uniți în cuget și în simțire, au fost momente sfinte de rugăciune în Catedrala Reîntregirii, aducând un pios omagiu și smerită recunoștință eroilor Neamului și făuritorilor României Mari, care, din patria celor fericiți, se vor bucura de sărbătoarea noastră, văzându-ne pe toți împreună”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În actualizare (revenim cu imagini video)

foto-video: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate