Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Penalități de 5.000 de lei pe zi pentru instituțiile care nu emit avize la timp. Proiect depus la Senat de Florin Roman

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a depus, la Senat, un proiect de lege care propune penalități de 5.000 de lei pe zi pentru instituțiile care nu emit avizele în etapa de elaborare a documentațiilor tehnico-economice aferente proiectele de investiții, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii.

”De regulă, orice primărie care depune un proiect de finanțare, mai sta cel puțin doi ani pentru obținerea celor 28 de avize și acorduri, deși instituțiile avizatoare au termen de 15 zile. Până la semnarea contractului de execuție e cale lungă. La fel și simpli cetățeni așteaptă la greu. Recent, primarul Hațegului, Marcel Adrian Goia a făcut publică o scrisoare către autorități, în care arată ca de 7 ani i se pun piedici pentru actualizarea unui Plan Urbanistic, iar costurile inițiale au crescut cu încă jumătate din prețul inițial. De ce? Pentru ca statul este stat în stat! Pentru simplificarea procedurilor dar și pentru responsabilizarea instituțiilor avizatoare, care împiedică dezvoltarea României, am depus acest proiect de lege!” a declarat Roman.

În expunerea de motive, Roman vorbește despre „Obligația ca instituțiile/operatorii economici să emită avizele/acordurile referitoare la rețelele tehnico-edilitare necesare în etapa de elaborare a documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții, în termen de maximum 15 zile de la data înregistrării cererii/documentației specifice complete, sub sancțiunea aplicării unor penalități pe zi de întârziere de 5.000 lei”.

Un element de noutate al inițiativei este prevederea, menționată în expunerea de motive a proiectului, potrivit căreia „emiterea avizelor de către serviciile deconcentrare ale autorităților centrale privind protecția sănătății populației, autoritatea competentă pentru protecția mediului, Comisia Tehnică de Circulație și Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu este necesară pentru anumite categorii de lucrări”.

Totodată, „avizele/acordurile prevăzute la alin (1) se emite în termen de 5 zile, în urma analizei documentațiilor elaborate de proiectant pentru obținerea avizelor, în conformitate cu cerințele avizatorilor, potrivit reglementărilor legale în vigoare, specifice fiecărui domeniu, precum și în baza datelor extrase din documentația tehnică – D.T”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax