Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Penitenciarul Aiud are nevoie de consilier juridic, dar postul este blocat

Publicat

inchisoare

Deşi au de-a face, zilnic, cu oameni care încalcă legea, Penitenciarul Aiud nu are consilier juridic. Funcţia este vacantă, în prezent, dar postul este blocat de Guvern, iar, pentru întocmirea actelor procedurale necesare soluţionării dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată, s-a apelat la un consilier juridic de la Penitenciarul Târgu Mureş.

Totuşi, din cauza distanţei mari dintre Aiud şi Târgu Mureş, consilierea juridică se face cu dificultate. Pentru a se putea transmite cu operativitate corespondenţa la sau de la instanţele de judecată, a fost desemnat un ofiţer cu studii juridice, pentru a ţine legătura cu consilierul juridic mureşean.

Astfel, potrivit dispoziţiilor în vigoare, ofiţerului i-au fost trasate atribuţii şi în ceea ce priveşte formularea contestaţiilor împotriva încheierilor judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate ale căror soluţii sunt în contradicţie cu propunerile formulate sau măsurile luate de către administraţia penitenciarului, în situaţia în care s-a decis contestarea acestora. În acest sens, anul trecut au fost formulate 26 de asemenea contestaţii, dintre care un număr de patru au fost soluţionate.

Reprezentanţii Penitenciarului spun că munca ar fi cu mult mai eficientă dacă ar dispune de un consilier juridic propriu, în cadrul închisorii şi nu ar mai fi nevoie să apeleze la serviciile celui de la Târgu Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax