Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Penitenciarul Aiud: Cuțite, instalații de produs alcool și aparate de tatuat, confiscate de la deținuți

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

În spatele gratiilor, există o lume cunoscută doar de persoanele private de libertate și de angajații penitenciarelor. O lume dură, în care supraviețuirea fizică și mentală este prioritară, iar respectul printre deținuți se câștigă greu. Dacă pentru o persoană din afara unui penitenciar o tigară reprezintă doar un simplu viciu, în centrele de detenție, țigara reprezintă principala „monedă” de schimb.

Pentru a se face remarcați printre colegii de celulă, unii deținuți încearcă să facă rost de obiecte interzise în penitenciar, care în spatele gratiilor valorează enorm, fie că vorbim despre telefoane mobile, cartele SIM, aparate de tatuat sau droguri.

În anul 2018, angajații Penitenciarului de Maximă Sigranță din Aiud au confiscat, în urma unor controale de rutină sau inopinate, peste 70 de obiecte interzise în penitenciar.

Obiectele confiscate fie au fost introduse ilegal de către rudele deținuților, fie au fost confecționate artizanal de către cei încarcerați în penitenciar.

Surprinzător, un banal fierbător este un dispozitiv de mare ajutor pentru deținuți. Pentru confecționarea sa este nevoie doar de un cablu cu ștecher, la care sunt atașate 2 lame de ras sau o furculiță conectată la 2 cabluri.

La Penitenciarul Aiud au fost confiscate 26 de fierbătoare artizanale în anul 2018.

Chiar dacă au la dispoziție o bibliotecă, deținuții de la Aiud preferă să se informeze în format digital.

Telefoanele mobile sunt cele mai căutate și valoroase obiecte introduse ilegal într-un penitenciar, iar prețul lor poate ajunge chiar la câteva sute de euro sau cartoane întregi de țigări.

Pentru a comunica cu persoanele din afara penitenciarului, deținuții au primit ilegal de la rude și prieteni mai multe dispozitive de comunicare. Angajații Penitenciarului Aiud au confiscat doar 2 telefoane mobile, 3 smartwatch-uri, 2 handsfree-uri și cabluri de date.

Pentru a rămâne ”la zi” cu ultimele hituri muzicale, asupra unui deținut a fost găsit și un mp3 player.

Revenind la lucruri mai serioase, în anul 2018 au fost confiscate de la deținuți 18 cuțite confecționate artizanal.

Simbolurile și tatuajele au o semnificație puternică în spatele gratiilor, iar tatuatorii, dacă pot face rost de un aparatat de tatuat, pot face bani frumoși în penitenciar. În 2018 au fost confiscate la Aiud două aparate de tatuat.

Pentru că timpul trece greu în închisoare și un pahar de alcool te poate binedispune, unii deținuți de la Aiud au încercat să își producă singuri băuturi alcoolice. Angajații penitenciarului au confiscat o instalație artizanală de producere a alcoolului.

Chiar și într-un penitenciar de maximă siguranță pot ”apărea” droguri. În cursul anului curent la Aiud au fost confiscate 19 pastile susceptibile de a fi substanțe psihotrope.

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

AIUD

ACCIDENT rutier pe DN1 între Teiuș și Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. Trafic restricționat

Publicat

smurd

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe DN1, la ieșirea din Teiuș spre Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. În accident au fost implicate 2 automobile. Traficul este restricționat. Potrivit ISU Alba, la locul accidentului intervine detașamentul Aiud cu o autospecială și 2 ambulanțe SMURD de tip B. Potrivit IPJ Alba, cauza […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Big Brother la Sebeș. Manevră periculoasă a unui șofer, filmată în trafic de camerele de supraveghere

Publicat

intersectie sebes

Un șofer a fost la un pas să producă un accident rutier, marți, în municipiul Sebeș, după ce a întors autoturismul într-o intersecție. Manevra riscantă a acestuia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.  „Un cetățean a reclamat indisciplina unui conducător auto în trafic, la intersecția străzii Dorin Pavel cu strada Traian. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicaliştii de la Sanitas anunţă proteste pentru martie şi aprilie. De ce sunt medicii nemulțumiți

Publicat

Membrii Federaţiei Sanitas au stabilit un calendar al protestelor, care vor începe pe data de 6 martie şi vor culmina pe 3 aprilie, când se va organiza un miting de amploare în Bucureşti. Sindicaliştii din Sănătate spun că Legea Salarizării, adoptată în 2017, a dus la pierderi din venituri. „Actele normative cu caracter salarial din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Și-a amenințat soția că o taie și o dă la câini. Bărbat din Alba Iulia, condamnat de Judecătorie

Publicat

violenta femeie familie

Un bărbat din Alba Iulia şi-a ameninţat soţia, în miez de noapte, că o taie în bucăţi, cu un cuţit şi o dă la câini. Deși în timpul audierilor doi martori au declarat că soția acestuia a fost amenințată cu moartea, bărbatul nu şi-a recunoscut fapta. Mai mult în timpul anchetei, spunea că o va […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate