Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Penitenciarul Aiud: Cuțite, instalații de produs alcool și aparate de tatuat, confiscate de la deținuți

avatar

Publicat

Publicitate
camera penitenciar, inchisoare, aiud

În spatele gratiilor, există o lume cunoscută doar de persoanele private de libertate și de angajații penitenciarelor. O lume dură, în care supraviețuirea fizică și mentală este prioritară, iar respectul printre deținuți se câștigă greu. Dacă pentru o persoană din afara unui penitenciar o tigară reprezintă doar un simplu viciu, în centrele de detenție, țigara reprezintă principala „monedă” de schimb.

Pentru a se face remarcați printre colegii de celulă, unii deținuți încearcă să facă rost de obiecte interzise în penitenciar, care în spatele gratiilor valorează enorm, fie că vorbim despre telefoane mobile, cartele SIM, aparate de tatuat sau droguri.

În anul 2018, angajații Penitenciarului de Maximă Sigranță din Aiud au confiscat, în urma unor controale de rutină sau inopinate, peste 70 de obiecte interzise în penitenciar.

Obiectele confiscate fie au fost introduse ilegal de către rudele deținuților, fie au fost confecționate artizanal de către cei încarcerați în penitenciar.

Surprinzător, un banal fierbător este un dispozitiv de mare ajutor pentru deținuți. Pentru confecționarea sa este nevoie doar de un cablu cu ștecher, la care sunt atașate 2 lame de ras sau o furculiță conectată la 2 cabluri.

La Penitenciarul Aiud au fost confiscate 26 de fierbătoare artizanale în anul 2018.

Chiar dacă au la dispoziție o bibliotecă, deținuții de la Aiud preferă să se informeze în format digital.

Telefoanele mobile sunt cele mai căutate și valoroase obiecte introduse ilegal într-un penitenciar, iar prețul lor poate ajunge chiar la câteva sute de euro sau cartoane întregi de țigări.

Pentru a comunica cu persoanele din afara penitenciarului, deținuții au primit ilegal de la rude și prieteni mai multe dispozitive de comunicare. Angajații Penitenciarului Aiud au confiscat doar 2 telefoane mobile, 3 smartwatch-uri, 2 handsfree-uri și cabluri de date.

Pentru a rămâne ”la zi” cu ultimele hituri muzicale, asupra unui deținut a fost găsit și un mp3 player.

Revenind la lucruri mai serioase, în anul 2018 au fost confiscate de la deținuți 18 cuțite confecționate artizanal.

Simbolurile și tatuajele au o semnificație puternică în spatele gratiilor, iar tatuatorii, dacă pot face rost de un aparatat de tatuat, pot face bani frumoși în penitenciar. În 2018 au fost confiscate la Aiud două aparate de tatuat.

Pentru că timpul trece greu în închisoare și un pahar de alcool te poate binedispune, unii deținuți de la Aiud au încercat să își producă singuri băuturi alcoolice. Angajații penitenciarului au confiscat o instalație artizanală de producere a alcoolului.

Chiar și într-un penitenciar de maximă siguranță pot ”apărea” droguri. În cursul anului curent la Aiud au fost confiscate 19 pastile susceptibile de a fi substanțe psihotrope.

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate