Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pensia anticipată NU se poate cumula cu salariul. Prevederea care modifica legea pensiilor a fost scoasă din ordonanța de guvern

Publicat

Ministerul Finanţelor nu este de acord ca pensia anticipată sau anticipată parţial să se poată cumula cu salariul, pentru că impactul bugetar ar fi extraordinar de mare, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, după şedinţa de Guvern.

„Noi nu am fost de acord cu această propunere şi ca urmare am făcut observaţii. În ordonanţa adoptată astăzi s-a scos această prevedere. Deci nu se poate cumula pensia anticipată sau anticipată parţial cu salariul”, a spus Vîlceanu, întrebat despre ordonanţa care prevedea ca pensia anticipată sau pensia anticipată parţial se poate cumula cu veniturile salariale.

Vezi și Formula de calcul a pensiilor se va schimba. Ministrul Muncii: „Creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor”

El a menţionat că Ministerul Finanţelor nu a fost de acord cu această măsura, pentru că impactul bugetar era unul consistent.

„Această ordonanţă nu prevedea numai această prevedere. Această ordonanţă avea în cuprinsul ei şi chestiuni legate de grupele de muncă, de evaluarea grupelor de muncă. Deci acea parte a fost adoptată.

Partea cu pensia şi salariul, sau pensia anticipată sau parţial anticipată şi salariul nu a fost adoptată. S-a scos. Era un impact bugetar consistent, iar în momentul în care soliciţi pensionarea anticipată înseamnă că există anumite cauze care, eu ştiu, te pun în imposibilitatea de mai lucra până la limita de vârstă.

Dacă poţi lucra până la limita de vârstă atunci rămâi în câmpul muncii şi lucrezi şi atunci când ajungi la limita de vârstă primeşti pensie. Dar în acest moment v-am spus impactul bugetar e unul consistent şi nu am putut noi să fim de acord cu aşa ceva. Dacă în Parlament sau într-o altă, eu ştiu, explicaţie pe care Ministerul Muncii o poate aduce, atunci vom analiza la acel moment”, a afirmat şeful la la Finanţe.

AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax