Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensie de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate la datorie, în lupta cu coronavirusul. Proiect ADOPTAT de Senat

Publicat

Senatul a aprobat cu unanimitate de voturi o inițiativă legislativă prin care se acordă pensie de urmaş copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu coronavirusul. Este vorba despre o sumă egală cu 75% din cuantumul salarial de la data decesului. 

Ședința Senatului a avut loc online, iar votul a fost exprimat telefonic. Din totalul de 136 de senatori, și-au exprimat votul 130. Inițiativa a fost depusă de PSD luna trecută.

Cine beneficiază. Vor beneficia de pensia de urmaș copiii cadrelor medicale în cauză, cu vârste mai mici de 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la finalizarea acestora. Ezistă o limită superioară de vârstă: 26 de ani.

  • „La decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătăţii acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie”.

„Urmaşii cadrelor medicale decedate, ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical o avut-o la data decesului care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare.

În cazul în care nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior.

Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister”, se arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax