Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pensii 2022: Contribuția la Pilonul II de pensie va crește la 4,75% de la 1 ianuarie 2023. Florin Roman: Guvernul a fost de acord

Publicat

Contribuția către Pilonul II la pensie va crește de la 3,75% la 4,75% de la 1 ianuarie 2023, a anunțat miercuri deputatul de Alba Florin Roman. 

”Guvernul Ciucă a însușit deja propunerea noastră de creștere a contribuției la Pilonul II, la 4,75%, motiv de bucurie pentru cei care vor avea mai mulți bani la pensia privată” a scris acesta pe Facebook.

Contribuabilul nu va plăti mai mulți bani, însă alocarea spre acest pilon va fi mai mare.

”Creșterea procentului pentru contribuțiile individuale la fondurile de pensii administrate privat va contribui la menținerea ratei de acumulare pentru participanții la Pilonul II de pensii, cu perspectiva unor remitențe mult mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare.

De asemenea, transferurile mai mari către fondurile de pensii administrate privat, vor asigura un volum investițional mai mare în economia românescă, costuri mai mici de finanțare a deficitului bugetar și o lichiditate mai mare în piață” prevede un amendament depus de un grup de parlamentari liberali la legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare.

Pensii 2022: Contribuția la Pilonul II de pensie va crește la 4,75% de la 1 ianuarie 2023. Florin Roman: Guvernul a fost de acord

Pentru Pilonul II, contribuţia este colectată din contribuţia individuală de CAS, din venitul salarial brut lunar al asiguratului.

La momentul începerii activității de colectare, respectiv, în anul 2008, cuantumul contribuţiei a fost de 2% din baza de calcul. În 10 ani ar fi trebuit să ajungă la 10%, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax