Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PENSII 2022: Cum poți verifica online vechimea în muncă. Datele din istoricul de angajare la care poți avea acces

Publicat

PENSII 2022: Angajații pot verifica online ce vechime de muncă au acumulat. Serviciul electronic este pus la dispoziție de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

De asemenea, pot verifica și dacă angajatorii le-au plătit contribuţia la pensie, aferentă salariului.

Pentru a avea acces la aceste date, orice angajat îşi poate deschide, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, un cont online.

Vezi și Vechimea în muncă pentru pensie se cumpăra mai scump în 2023. Creșterea salariului minim a mărit și suma care trebuie plătită

Prin acces la acest cont se pot verifica aceste date  în timp real și numele angajatorilor care au virat, până la data accesării contului, contribuţia de asigurări sociale (CAS). Sunt disponibile şi venitul brut la care au plătit CAS, dar și informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii.

Datele la care aveţi acces prin accesarea contului online la Casa de Pensii:

 • date din carnetul dumneavoastră de muncă
 • stagiile lunare şi anuale de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (punctajul realizat la pensie, până acum)
 • informații din declarațiile D112 (declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor
 • asigurate) depuse de angajatorii pe care i-aţi avut până acum
 • informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii
 • informații despre pensia comunitară, dacă e cazul

Vechime în muncă: cum se deschide contul online la Casa de Pensii

Pentru deschiderea contului online, trebuie completat un formular

 • se completează numele, prenumele, adresa de email, tipul, seria, numărul actului de identitate
 • se selectează judeţul şi localitatea de domiciliu, specificate în actul de identitate
 • se introduce textul de validare (codul captcha) publicat în imaginea aflată sub formular
 • se apasă butonul „finalizează şi transmite formular”
 • veți primi un email în care atașat se găsește formularul în format PDF
 • se tipărește formularul completat online, apoi se semnează olograf și se printează
 • data completatării online e trecută automat pe această cerere.

AICI: CONT CNPP

Cont online la Casa de Pensii: Obținerea parolei

 • cu documentul printat și semnat vă prezentaţi la orice Casă de Teritorială de Pensii din ţară, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra contul creat în sistemul informatic al Casei de Pensii
 • formularul semnat olograf e valabil oricând de la data tipăririi lui
 • în aceeaşi zi sau a doua zi de la data prezentării la Casa de Pensii veţi primi, pe adresa de email indicată de dumneavoastră în formular, un email de confirmare că a fost creat, pe portalul CNPP, contul dumneavoastră online

Cont online la casa de Pensii: Validarea contului

 • în emailul primit de la CNPP, linkul este valabil doar 72 de ore de la momentul primirii emailului. Trebuie să intrați pe acest link pentru a finaliza procedura de creare a contului online. La acest link veţi alege parola pe care vreţi să o folosiţi pentru a vă accesa propriul cont online.

AICI: AUTENTIFICARE Cont CNPP

 • Accesarea linkulului după 72 de la ore de la primirea emailului de confirmare, implică ștergerea din sistem şi procedura de completare trebuie reluată de la capăt (completaţi din nou formularul, îl tipăriţi, apoi îl semnaţi şi vă prezentaţi cu el la Casa de Pensii).

Cum poţi verifica vechimea ta în muncă. PASUL 1

Primul pas este autentificarea în contul de utilizator. Apeși pe butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se va deschide o pagină în care vei introduce e-mail-ul și parola pe care le-ai setat pentru contul tău, iar apoi vei apăsa pe „Autentificare”.

Cum poţi verifica vechimea ta în muncă. PASUL 2

Odată intrat în cont, vei avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii. În meniu, selectezi „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Cum poţi verifica vechimea ta în muncă. PASUL 3

În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.

Cum poţi verifica vechimea ta în muncă. PASUL 4

Diferența este că în primul fișier poți vedea situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea poți vedea doar situația anuală (fără detalii lunare). Dacă vrei să vezi situația anterioară lunii aprilie 2001, trebuie selectat „Informații din carnetul de muncă” și apăsat pe „Generează raport actualizat”.

Cum poţi verifica vechimea ta în muncă. PASUL 5

După ce ai solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie să aștepți câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Când un raport este gata, primești un e-mail de notificare și raportul îl poți descărca, în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP. Mai precis, te duci înapoi în pagina în care ai cerut generarea raportului și vei găsi acolo fișierul descărcabil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. PAVEL NATASA

  luni, 28.11.2022 at 11:53

  bună ziua,mă numesc PAVEL NATASA sânt din orașul BRASOV și aș vrea să văd câtă vechime am acumulat în munca,am 58 de ani inca lucrez că agent de securitate,va rog mult sa mă ajutați.va mulțumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax