Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensii 2023: Marius Budăi refuză să dea detalii despre noua formulă de calcul a pensiilor, care va lovi 5 milioane de pensionari

Publicat

pensii 2024

Ministrul Muncii, Marius Budăi, refuză să dea detalii concrete legate de noua formulă de calcul a pensiilor și nu a oferit nici legate de când va fi implementată. 

În total, cinci milioane de pensii vor fi recalculate, dar ministrul a explicat că nici o pensie nu va scădea.

Ministrul Muncii nu a putut oferi informații exacte despre formula de calcul şi indicele la care se va raporta viitoarea lege, în funcţie de care vor rezulta pensii mai mari sau mai mici, scrie Antena3.

De asemenea, Budăi nu a oferit nici un orizont de aşteptare pentru noua lege, deoarece, spune el, totul depinde de efortul bugetar şi de discuţiile cu Ministerul Finanţelor.

Pensii 2023: Ce categorii de pensionari pot cere recalcularea pensiilor, cum se face și ce acte sunt necesare. ”Mizeria” din lege

„Principiul important este că nici o pensie să nu scadă în urma recalculării”, a declarat Marius Budăi la emisiunea România la Raport.

„Am dat-o către o primă lectură, săptămâna viitoare vom continua dialogul şi vom aştepta şi feedback-ul de la liderii coaliţiei, după care, aşa cum este normal, începem dialogul cu partenerii sociali şi cu organizaţiile de pensionari.

Am spus de multe ori: nu îmi doresc să repet aceeaşi greşeală şi nu îmi doresc să fac o reformă la secret, aşa cum a fost scris PNRR”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Noua formulă de calcul a pensiilor ar trebui să uniformizeze sistemul de pensii şi să rezolve inechităţile între bărbaţi şi femei, între românii care au ieşit la pensie în baza unor legi diferite, dar şi între indicii de corecţie.

„Am urmărit, împreună cu colegii mei, două aspecte extrem de importante pentru aceste propuneri pe care le-am înaintat şi le vom discuta în continuare. În primul rând, rezolvarea inechităţilor, după care nici o pensie să nu scadă în urma recalculării.

Şi în acest moment lucrăm la preluarea datelor în format electronic, separăm datele contributive de perioadele asimilate, sporurile cu caracter permanent de sporurile cu caracter nepermanent.

Ne pregătim astfel încât atunci când vom avea formula finală, vom avea legea finală, să nu mai dureze mult recalcularea” a spus Budăi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax