Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensii 2024. Ce spune premierul Marcel Ciolacu despre impozitarea pensiilor. Planurile la Guvern

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în contextul privind impozitarea pensiilor, că trebuie să existe o dezbatere despre reforma fiscală. „Trebuie să ne hotărâm odată ce dorim, impozitare unică sau progresivă”, spune acesta.

„Este o discuţie, am rugat-o şi pe doamna ministru al Muncii în perioada următoare să facem, era acea raportare cu coşul zilnic funcţie de venituri, să vedem impactul. Ştiţi foarte bine, mă gândesc foarte bine să ţin un echilibru macroeconomic în România. Mi-am asumat acest lucru ca prim-ministru.

Vezi și Majorare indirectă a pensiilor sub 3.000 de lei. Modificări la pragul de impozitare, propuse de PNL

Dacă vrem să distrugem tot ce a construit domnul Lazăr (investitor în domeniul agricol, la a cărui fermă premierul a făcut o vizită – n.r.), atunci hotărâm cu toţii că nu mai plătim niciun impozit, dăm numai subvenţii şi am terminat, dar nu mărim cumva impozitarea celor care au venituri excepţionale.

Asta înseamnă reformă fiscală cu adevărat. Când facem reforma fiscală, ea trebuie să fie dezbătută public, s-o şi să avem şi cu patronatele, şi cu sindicatele, şi cu sistemul bugetar, cu toată lumea”, a precizat Marcel Ciolacu.

Decizie privind sistemul de impozitare

El a adăugat că trebuie să se ia o decizie privind sistemul de impozitare: impozitare unică sau progresivă.

„Trebuie să ne hotărâm odată ce dorim! Dorim să avem un sistem de impozitare care nu mai există, impozitarea unică, sau poate dorim să revenim la acea impozitare unică, dar care este unică, fără excepţii.

Dacă ne hotărâm ca să avem un mediu concurenţial corect pentru toată lumea, cu alte cuvinte, fără excepţii fiscale, cum este în toată Europa, sau dorim să mergem mai departe cu o impozitare progresivă, cum au toate ţările dezvoltate. Trebuie să hotărâm împreună acest lucru.

Acest lucru nu trebuie să-l hotărască niciun partid politic, niciun guvern anume, acest lucru trebuie dezbătut frumos, transparent cu mediul de afaceri, cu sistemul bugetar, cu sindicate, cu toată lumea la masă”, a mai spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.01.2024 at 16:04

    Păi voi după capul vostru tot timpul v-aţi dorit ceea ce nu a mai existat. Ca dovadă, totul este cu susu-n jos şi invers. Cum dracu v-au adunat sistemul pe toţi habarniştii la un loc ? Numai ei ştiu adevărul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax