Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensiile diplomaților vor fi recalculate din toamnă, după modelul celor pentru militari. Dotarea ambasadelor va fi îmbunătăţită

Publicat

Pensiile tăiate prin lege în cazul celor 200-250 diplomaţi vor fi recalculate începând cu toamna acestui an, după modelul aplicat pentru pensiile militarilor, potrivit premierului Victor Ponta. De asemenea, ambasadele vor fi mai bine dotate.

„Am sprijinit iniţiativa ministrului, sunt convins că şi Parlamentul o va face, de a îndrepta un lucru nedrept care s-a întâmplat cu pensiile ambasadorilor. Aşa cum am reuşit să facem în cazul militarilor vom reuşi şi în cazul ambasadorilor”, a spus Ponta la reuniunea anuală a diplomaţiei române.

În luna iunie, Camera Deputaţilor, for decizional, a decis ca, de la 1 octombrie 2013, pensiile militarilor recalculate în 2010 să revină la nivelul de dinainte de recalculare.

Dotarea ambasadelor, consulatelor şi reprezentanţelor economice externe ale României trebuie îmbunătăţită, deoarece nu este normal ca la reprezentanţele Institutului Cultural Român (ICR) să fie „bogăţie”, iar la ambasade să existe „sărăcie”, a declarat premierul.

Şeful Guvernului le-a spus participanţilor la reuniunea diplomaţiei române că trebuie să fie atenţi chiar şi la lucrurile mici, aparent neînsemnate, dar care pot afecta imaginea României.

Primul-ministru a apreciat că reprezentanţele ICR din străinătate sunt foarte dotate, comparativ cu ambasadele. „Nu mi s-a părut normal ca într-o parte, la ICR, să vedem bogăţie, şi în partea cealaltă, la ambasadă, sărăcie. Asta nu mi s-a părut normal”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a cerut ambasadorilor români să fie activi nu doar în relaţiile la nivel oficial, ci şi în dialogul cu presa străină atunci când România este culpabilizată, arătând că autorităţile nu trebuie să accepte blamarea colectivă a ţării şi a tuturor cetăţenilor români.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax