Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensiile mai mari de 10.000 de lei ar putea fi supra-impozitate. Proiect la Senat

Publicat

bani

Un proiect de lege prin care pensiile mai mari de 10.000 lei vor fi supra-impozitate cu 90% în loc de 10% cât este în prezent este în dezbatere la Senat. Iniţiativa modifică și completează Codul fiscal în privința impozitării pensiilor.

Inițiatorii susțin că la acest moment, “există o discrepanță foarte mare între pensiile din sistemul public, care sunt în medie la un nivel de 1150 lei și alte categorii de pensii, cum sunt cele de serviciu, care ajung și la peste 70.000 lei, suma din impozitul reținut la o astfel de pensie este de doar 7.000 lei, astfel că se impune o supra-impozitare a pensiilor mari”.

De asemenea, o medie a pensiilor plafonate la un cuantum de 20.000 – 30.000 lei, poate asigura și în România, la fel ca în multe alte state europene, un trai decent unui pensionar, se mai arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax