Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensiile majorate vor veni cu întârziere în ianuarie 2023. Ministrul Muncii: vor fi câteva zile la început de an

Publicat

Pentru unii pensionari, pensiile majorate în ianuarie 2023 vor veni cu întârziere la începutul anului. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi, care a dat asigurări că pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023, dar spune că acestea vor ajunge cu întârziere la început de an.

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi la Romania TV.

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi nu a negat.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a spus Budăi.

Vezi și Vârsta de pensionare pentru femei crește la 62 de ani. TABELE: Vârsta standard de pensionare, după anul în care te-ai născut

Pentru unii pensionari, pensiile vor veni cu întârziere în ianuarie 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că întârzierea are loc deoarece primele zile ale anului sunt zile nelucrătoare, conform Codului Muncii, iar primele plăţi se vor putea face începând cu 3 ianuarie.

„Vor fi câteva zile la început de an cum a fost în fiecare an, în care cei care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie vor primi sumele aferente pensiilor în zilele următoare. Este vorba doar despre o procedură bugetară”, a mai explicat Budăi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax