Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensiile militarilor recalculate în 2010 vor fi primite, la cerere, în cuantumul iniţial, de la 1 octombrie 2013

Publicat

Proiectul de lege prin care pensiile militarilor revin la nivelul anterior recalculării din 2010 a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Măsura va fi aplicată din 1 octombrie 2013.

Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor cu 262 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă” şi 22 de abţineri. Acesta prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.

Pentru a putea beneficia de această majorare, militarii a căror venituri le-au fost reduse trebuie să adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire a pensiei.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari PNL şi PSD şi a fost supus votului final în Camera Deputaţilor.

Sursa: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. DINU

    marți, 18.06.2013 at 17:30

    Ar fi f.bine sa vedeti ca avem injud. citiva v eterani de razboi care nu au cu ce trai[aucc350ron]Acesti bani nu le ajung nici de medicamente.Sunt putini si uitati de toti[ministerul apararii,ministerul muncii,..CNASetc]Au fost prizoneri prin Rusia,sunt raniti,aulucrat in mine ca prizonieri,au facut foame si rabdat frig prin m-tii Tatra-5-6 ani,au venit peste eiintovarasirile si colectivizarea,traind si crescind 5-8 copii in ac. conditii.Ce au facut ei ptr noi si tara nu se compara cu ce au facut revolutioarii din 89,care au ,cca2000ron+alte facilitati imobiliare.Se poate returna lor aceasta suma ce vreti sa o daticelor ce au facut armata si razboi prin SIMULARE[la Cincu M.sau alte clocaouri,iar noaptea si duminica linga sotie acasa,si apoi ei n-au cotizat deloc la cas]Oare ziaru nu poate declansa o dezbatere nationala in ac. sens?Ex. noi civilii suntem dispusi sa acordam[benevol] din pensiile noastre cca1% in fiecare luna.si asa problema acestor bravi eroi[INGERI] pe cale de disparitie s-ar rezolva

  2. cocolinno

    marți, 18.06.2013 at 22:46

    Trebuie neaparat sa fie recalculate pensiile militarilor, pentru ca ei s-au jertfit in apriga batalie cu alcoolul.Au cotizat la fondul de pensii din munca altora pentru ca ei nu aveau un obiect al muncii. Au insa un tupeu si o obraznicie de nedescris. Asa sunt trantorii care muncesc cu bratele altora si vreau totdeauna supliment la mancare. RUSINEEEEEE !

    • Ionica

      miercuri, 19.06.2013 at 21:33

      cocolinno dupa cum vad eu esti frustat rau baiatule, nu vezi decat ceea ce nu ai putut tu sa realizezi (sa fii catana), ca de erai acum chiar nu mai aveai parerea asta (cred ca nu ai facut catania), va aduceti aminte majoritatea de militari doar atunci cand dati de greu, sa nu dau exemple dar le stii cu siguranta. Acelesi ganduri si pentru paraparaumu care are multa imaginatie , sa va vad eu fata in fata cu acesti veterani si pensionari daca mai aveti atata tupeu …. dar mai bine va las sa va balangane la amandoi neuronul …..

  3. paraparaumu

    miercuri, 19.06.2013 at 14:03

    O descoperire extraordinara au facut oamenii de stiinta din RO===Transpiratia acestor indivizi,vindeca cancerul 100%.,iar cine v-a descoperii o infima urma de transpiratie la acesti oameni in activitatea lor,—V-A PRIMII PREMIUL NOBELPTR.MEDICINA—[Activitatea acestora este scoala domneasca,mincare,bautura ,odihna si……fufe]Se pot pronunta cei ce au trecut printr-o unitate militara ca subaltern,indiferent de specialitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax