Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensiile speciale vor fi recalculate. Banca Mondială, raport către Guvern: Nicio pensie nu poate să fie mai mare decât salariul

Publicat

impozite bani taxe

Specialiștii de la Banca Mondială au trimis recent Ministerului Muncii un raport care conține măsuri cu privire la reforma pensiilor. Potrivit documentului, pensiile speciale ar trebui calculate pe baza contributivităţii, iar valoarea lunară nu trebuie să ia în seamă sporurile sau să depăşească salariul. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că urmează să fie formulat un proiect de OUG care va fi înaintat Guvernului. 

„Specialiștii Băncii Mondiale ne-au livrat Raportul în ceea ce privește îndeplinirea Jalonului 215 din PNRR, adică reforma sistemului pensiilor și indemnizațiilor de serviciu, stabilite în baza unor legi speciale. Urmează ca Ministerul Muncii, în colaborare cu ministerele de resort, să formuleze, în baza acestui Raport, un proiect de Ordonanță de Urgență, care va fi înaintat Guvernului, în vederea adoptării unei decizii”, a scris ministrul Muncii, pe pagina de Facebook

Pensiile speciale, calculate pe contributivităţii. Valoarea lunară nu trebuie să depășească salariul

„Am primit așa cum scrie în contractul de asistență cu Banca Mondială un raport care conține măsuri pe care ar trebui să le prevadă următorul proiect de act normativ, astfel încât să putem respecta jalonul.

Să aibă parte de contributivitate, să aibă un stagiu minim realizat în specialitatea respectivă și să nu mai fie nicio pensie care să depășească venitul din timpul serviciului, adică să nu depășească salariul.

Toate aceste propuneri pentru a îndeplini jalonul se găsesc în materialul primit de la Banca Mondială, material care a fost înaintat și către cabinetul primului ministru”, a mai explicat Marius Budăi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.10.2022 at 13:14

    Staţi liniştiţi, se vor recalcula în stil românesc, cu tot felul de interpretări şi tot felul de amânări. Că d aia nu este nimic ca lumea în ţara asta, din cauza amânărilor şi recalculărilor. De ce ? Pentru că peste tot, sunt numai proşti de partid cu doctorate copiate.Trebuie anulate legile care dădeau aceste drepturi privilegiate. Vom vedea şi ne vom minuna !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax