Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensionare în Grecia, visul tot mai multor europeni. Plaje frumoase, climă blândă și stil de viață relaxat vs birocrație

Publicat

Pensionare în Grecia

Pensionare în Grecia: O casă într-un sat grecesc liniștit, sau chiar pe o plajă cu climă blândă, este visul multor europeni, dar și al multor români. 

Grecia este o țară fascinantă care atrage expații din întreaga lume prin amestecul său încântător de plaje curate, o climă blândă, un stil de viață relaxat și ospitalitatea caldă a poporului grec.

Grecia se află pe locul 7 în lume în topul celor mai bune locuri de pensionare, datorită farmecelor sale: climă însorită, viață accesibilă în comparație cu alte state europene, bucătărie delicioasă și sănătoasă și multe altele.

Fie că îți dorești zgomotul unui centru metropolitan sau liniștea unui refugiu rural, Grecia oferă o gamă largă de opțiuni atrăgătoare, scrie publicația Greek City Times.

Cu o populație de aproximativ 10 milioane, Grecia pune la bătaie peisaje și comunități diverse.

În timp ce redresarea financiară a Greciei și interesul crescând al investitorilor au dus la creșterea prețurilor, în special în zone populare, costul total al vieții rămâne cu 30-50% mai mic decât în țări precum SUA sau țările din Europa de Nord.

Citește și: Grecia, cea mai căutată destinaţie de vară pentru turiştii români

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că birocrația poate fi un obstacol, cerând răbdare și perseverență, scriu jurnaliștii publicației citate.

Dincolo de soare și accesibilitate, sufletul Greciei stă în renumita sa ospitalitate.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei destinații de pensionare care să îmbine accesibilitatea, frumusețea naturală, cultura bogată și localnici primitori, Grecia ar putea fi locul pentru dumneavoastră, mai scrie ziarul din Grecia.

Pendionare în Grecia: cetățenii europeni

Cetățenii UE nu au nevoie de viză pentru a se retrage la pensie în Grecia. Grecia, ca stat membru al UE, permite cetățenilor UE să locuiască în țară fără viză pentru o perioadă prelungită.

Cu toate acestea, există anumite cerințe administrative și de documentare, cum ar fi înregistrarea la autoritățile locale, dovada că aveți mijloace financiare suficiente pentru a vă întreține și obținerea unei asigurări de sănătate.

De asemenea, va trebui să obțineți un număr fiscal personal pentru a participa la activitățile de zi cu zi, pentru a plăti facturile și pentru a cumpăra cazare.

Pentru diferitele aspecte birocratice ale procesului, indiferent dacă vorbim de cetățeni UE sau non-UE, puteți consulta global citizen solutions.

Pensionare în Grecia: Prețurile proprietăților

Piața imobiliară din Grecia este la fel de versatilă ca și piața chiriilor și oferă tot ceea ce potențialii cumpărători și-ar putea dori.

Fie că este un apartament pe malul mării, o vilă în mediul rural sau o casă în centrul orașului, Grecia satisface toate buzunarele și dorințele.

Ca și în cazul proprietăților de închiriere, prețul depinde de o serie de factori, cum ar fi locația, facilitățile și starea proprietății.

Prețul pe metru pătrat în centrul orașului variază între 1.300 și 4.000 de euro, iar în afara centrului orașului, prețurile variază de la 1.000 la 3.500 de euro, potrivit Global Citizen Solution.

Pensionare în Grecia: Costul alimentelor

Când vă mutați în străinătate, costul lunar al alimentelor, cheltuielile casnice și mesele ocazionale sunt factori importanți de luat în considerare, mai ales dacă aveți o familie.

Grecia este cunoscută pentru bucătăria sa excepțională la prețuri rezonabile și pentru produsele proaspete, care este considerată una dintre cele mai bune și mai ieftine din Europa.

Dacă luați masa în oraș, o masă la un restaurant ieftin costă în jur de 12 de euro de persoană, iar o masă cu trei feluri pentru două persoane la un restaurant de gamă medie costă, în medie, aproximativ 45 de euro.

De câți bani ai nevoie să te pensionezi în Grecia?

Suma de bani necesară pentru a vă pensiona în Grecia variază în funcție de stilul de viață, locație și preferințele individuale.

În medie, pensionarii pot avea nevoie de între 800 și 2.500 de euro pe lună pentru a acoperi cheltuielile de trai, inclusiv locuința, mâncarea, îngrijirea sănătății și activitățile de agrement.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ovidiu Muntean

    luni, 29.01.2024 at 12:25

    Pendionare în Grecia: cetățenii europeni

  2. Valter Florina

    luni, 29.01.2024 at 17:49

    Pentru cine se hotărăște sa își petreacă in Grecia, perioada de după pensionare, sa consulte lista cu unitățile medicale, spitale, in special.
    Noi le-am cautat vreo patru luni prin Halkidiki și nu prea le-am găsit.
    Și sa fie pregătiți sa dea piept cu birocrația în limba elenă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax