Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pensionarii care nu folosesc tichetele de călătorie ar putea primi compensaţii în bani. Suma pe care o pot solicita într-un an

Publicat

tren calatori Senatorii au votat marți, 1 martie, un proiect de lege potrivit căruia pensionarii ar putea primi bani în locul tichetelor de călătorie cu trenuri, acordate de stat. 

Potrivit inițiatorului, mulți dintre pensionari nu au folosit niciodată tichetele. Ținând cont că un pensionar primește anual șase tichete de călătorie pe calea ferată, de la 1 ianuarie 2017 ar putea opta pentru contravaloarea lor în bani, respectiv aproximativ 150 de lei.

Senatorul PSD Alexandru Cordoș a susținut, în Parlament, că mulți pensionari își vând tichetele de transport pe care le primesc de la postaș pentru câțiva lei, sau pentru câteva produse alimentare.

Legea a fost adoptată de senatori însă decizia finală aparține Camerei Deputaților.

În prezent, cei aproape cinci milioane de pensionari din România primesc de la Casa Națională de Pensii tichete de călătorie pe calea ferată, cu o reducere cu 50%. Dăcă legea va deveni realitatea și toți cei 4.680.000 de pensionari vor opta pentru bani, efortul bugetar ar ajunge la peste 700 de milioane de lei, adică 156 de milioane de euro.

sursa: știrileprotv.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax