Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensionarii din Alba, din grupele I şi II, sfătuiţi să apeleze la executori pentru a recupera banii de la Casa Judeţeană de Pensii

Publicat

Pensionarii din grupele I şi II din judetul Alba, care au dat statul în judecată şi au primit primele sentinţe favorabile în instanţă pentru majorarea pensiilor nu trebuie “să se culce pe o ureche”, este de părere vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman. Acesta îi sfătuieşte pe oameni să apeleze la un executor care să oblige Casa Judeţeană de Pensii Alba (n.r. – ordonatorul de credite) să aplice sentinţa judecătorească şi să le înapoieze restanţele.

“Casa de pensii trebuie să le plătească acestor oameni dreptul câştigat”, a spus Florin Roman. Acesta a precizat că instituţia are suficient de multe bunuri care pot fi executate silit.
Sentinţa judecătorească arată că: “Obligata pârâtă (Casa de Pensii Alba) la plata în favoarea reclamantului a sumei reprezentând diferenţa dintre punctajul mediu anual rezultat în urma majorării efectuate conform prevederilor Legii/218 si cel acordat conform OUG nr. 100/2008, începând cu 1.01.2011”.

Potrivit precizărilor făcute de Roman, “asta înseamnă că acum au hotărâri judecătoreşti care fac dreptate, deşi guvernarea portocalie a decis să-i păcălească încă o dată pe pensionari, amânând plata indicelui de corecţie la punctajul mediu anual cu 0,5 % pentru grupa I şi cu 0,25% pentru grupa II, pentru 1 ianuarie 2014. În judeţul Alba, amânarea legii de majorare a pensiilor din grupele I şi II ar afecta circa 33.000 de pensionari. La nivel naţional, în această situaţie sunt 1,8 milioane de pensionari”.

Dacă pensionarii nu apelează la un executor pentru a obliga Casa de Pensii să le acorde drepturile, hotărârile judecătoreşti nu vor fi aplicate mai repede de anul 2014, după cum arată politicianul.

Acţiunea din instanță a fost iniţiată la începutul anului de mai multe mii de pensionari, care, la initiaţiva preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu şi a deputatului Călin Potor au primit în mod direct sprijin juridic de la avocaţi şi specialişti ai PNL Alba. Un rol important l-a avut departamentul juridic al PNL Alba.

Iniţiativa liberalilor din Alba va fi urmată şi de colegii PNL din alte judeţe ale ţării, care au fost luaţi la întrebări de pensionari de ce nu iniţiază şi ei un astfel de demers pentru a-i ajuta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. un tip

    vineri, 19.08.2011 at 14:46

    Profitati de naivitatea oamenilor. Ii tratati ca pe o turma de oi! Sa va fie rusine! Oamenii, oricum, vor primi retroactiv acesti bani, in virtutea legii. Si ei stiu asta…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax