Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pentru ce poți fi amendat dacă încalci regulile în Alba Iulia și cu ce sumă. Proiect în consiliul local

Publicat

Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Alba Iulia precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții urmează să ajungă pe masa consilierilor locali. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, în ședința din 29 iunie, aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Alba Iulia precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții.

Proiectul de hotărâre a fost inițial introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Alba Iulia din 27 aprilie, fiind ulterior retras.

Prin regulament, Consiliul Local Alba Iulia stabilește și sancționează contravenții în următoarele domenii:

  • salubritate
  • activitatea din piețe, curățenia și igienizarea acestora
  • întreținerea parcurilor și a spațiilor verzi, a spațiilor și locurilor de joacă pentru copii
  • amenajarea și curățenia spațiilor din jurul blocurilor de locuințe, precum și a terenurilor virane
  • bazelor și obiectivelor sportive aflate în administrarea lor
  • întreținerea străzilor și trotuarelor, a școlilor și a altor instituții de educație și cultură, întreținerea clădirilor, împrejmuirilor și a altor construcții
  • depozitarea și colectarea deșeurilor și a resturilor menajere

Contravenții și sancțiuni:

Activități edilitar gospodărești și administrarea fondului locativ

Salubrizarea municipiului

Respectarea normelor de conviețuire socială

Vezi AICI documentul complet (Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Alba Iulia precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții) 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. claasicx

    sâmbătă, 26.06.2021 at 12:04

    Foarte frumos!!!! Hai sa facem din rahat bici, asa peste noapte! Mai incasati niste amenzi, ca na, e subtirel bugetul!

    V-ati gandit ca poate unii oameni, nu au bani sa isi repare casele, fatadele si ce mai scrieti voi acolo!? Cat despre animalele de companie… locul de joaca pentru caini, sta in paragina de ani de zile. E cu LACAT….

    Sa intretinem noi domeniul public????? Dar primaria, care ne usureaza lunar de bani, si nu putini, de ce nu il intretine?

    Regulamentul asta trebuia publicat spre consultare! Poate au si locuitorii orasului ceva de spus… Sau nu? Democratia e doar la stadiul de definitie, in „a doua Capitala”????

    Macar lasati cetatenilor timp sa inteleaga cumva, marea parte a aberatiilor din magnificul Regulament si apoi sa incerce, fiecare cum poate, sa se „supuna” prevederilor acestuia!!!

    Si terminati cu birocratia – ca sa tai o creanga care iti trece peste gard deasupra domeniului public, umbli o luna pe la birouri ticsite de functionari blazati, care nu numai ca nu te ajuta, te mai iau si peste picior si te trimit la plimbare

    In rest, toate bune! Sa fiti sanatosi, ca sa mai puteti inventa metode de amendare a cetatenilor!

  2. Baba Ganush

    sâmbătă, 26.06.2021 at 12:38

    Bravo Claasicx, subscriu!

    Pe langa toate acestea subliniez si eu inca odata NEVOIA unui loc pentru a lasa cainii liberi.
    Perfect de acord cu plimbatul in lesa pe domeniul public, dar un loc pentru nevoia lor de interactiune, socializare, nu se face???
    Daca tot suntem asa cetateni europeni? Ati umblat vreun pic prin Europa, ati vazut ca exista parculete pentru ei, delimitate cu garduri, loc de joaca, banci pentru stapani? E suficient sa inchideti in cetate cu 2 porti un spatiu dintre zecile de acolo. Animalele chiar vin pe ultimul loc in Romania?

    Cat despre colectarea selectiva a deseurilor, oare de ce ne mai chinuim sa spalam si sa selectam plasticuri, sa incercam sa facem o lume mai buna pic cu pic…cand apare POLARISUL si arunca totul la un loc…IN ACEASI CUVA aruncat si tomberonul si tot ce am reciclat 2 saptamani?? Asta se intampla de cateva saptamani…ca sa nu mai zic ca de multe ori nu exista saci de reciclat pt ca angajatii ii vand.

    Si astea asa doar in cateva randuri..ca ar mai fi multe..!
    Peace out!

  3. cetateanu' turmentat

    sâmbătă, 26.06.2021 at 12:47

    Dom’ Primar, cred ca au ajuns destule reclamatii (sau nu!?) de la cele doua blocuri de pe str. Henri Coanda, – de vizavi de un anume service auto – referitor la poluarea cu fum mai bine de 5 luni pe an!

    Poluarea cu fum, la ce categorie intra ca nu se vede in regulament?

  4. Un simplu om

    sâmbătă, 26.06.2021 at 14:37

    Referitor la punctul 10, din Respectarea normelor de convietuire sociala, să înțeleg că daca curtea mea are o latime de 15 m , trebuie să îmi arunc câinele la gunoiul ăla pe care nu îl ridică nimeni?!Indiferent unde as pune cusca cainelui, nu pot respecta distanta de 10 m fata de vecini. Cine a venit cu propunerea asta a luat în calcul faptul că nu toată lumea deține ditamai proprietatea? Să înțeleg că se dorește penalizarea oamenilor simplii si se încurajează în continuare abandonul câinilor?!Serios, mai judecă normal cineva?!

  5. Bubi

    sâmbătă, 26.06.2021 at 15:55

    Care ești bã? Nu mai bea!!!

    Uite că în documentul atașat exista deja două propuneri zic eu foarte bune, poate respiram și noi la Henri Coandă nr.10 aer curat din octombrie până în mai:

    D) administrarea domeniului public

    31 – folosirea necorespunzatoare a sistemelor de incalzire si evacuare a fumului in zonele de locuinta cu producerea de disconfort vecinatatilor;

    Amenda P.F: 500-1000 Ron
    Amenda P.J: 1000-2000 Ron

    F)Conservarea si Protectia Mediului

    7 – Prelucrarea sau depozitarea unor materiale care emana mirosuri respingatoare sau fum fara luarea de masuri pentru protejarea locuintelor si persoanelor aflate in raza de actiune;

    Amenda P.F: 500-1000 Ron
    Amenda P.J: 1000-2500 Ron

  6. claasicx

    sâmbătă, 26.06.2021 at 16:25

    pentru UN SIMPLU OM

    „AUTORILTATILE” din Alba Iulia NU IUBESC ANIMALELE. Pentru ei, au exact acceasi valoare ca gunoiul pe care nu il ridica…. Zeci de ani nu au facut absolut nimic pentru cainii fara stapan… sau ba da, tot felul de legi/ reguli pentru eutanasierea lor! Iar acum, prin acest rahat de Regulament, nu fac altceva decat sa inrautateasca situatia! Ba mai mult, inrautatesc si situatia celor care au o casuta, un stapan! Foarte trist….

    De fapt, la astia nu le pasa de nimeni!
    Nu le pasa de micile afaceri, care si-au pierdut clientii din cauza lipsei parcarilor sau a semnelor de circulatie amplasate inutil si abuziv in diverse zone!
    Nu le pasa ca ar putea fi case in care locuiesc batrani singuri si bolnavi care nu au cum sa se intretina pe ei, daramite domeniul public din jurul proprietatii!
    Locurile de joaca sunt degradate! Cetatea e o rusine, care se deterioriaza zilnic din cauza restaurarii improprii!

    Primaria nu face nimic, dar absolut nimic!!!!! Nu isi asuma nimic! Nu exista intiative care sa conduca la bunastarea cetatenilor! Lipsa totala de responsabilitate si spirit civic. In schimb ne impune NORME DE CONVIETUIRE SOCIALA

    REGULAMENTUL e o mare porcarie! Si in toate comunele unde sunt primari PNL-isti sau USR-isti au aparut asemenea rahaturi! Ma intreb… s-au inspirat de undeva sau e doar produsul unor gandiri primitive, cu reminescente comuniste???

    Sa faca poporul!!! Noi stam pe banii lui!!!

  7. cetateanu' turmentat

    sâmbătă, 26.06.2021 at 16:35

    Pentru iubitorii astia de animale de mai sus: Ca nu aveti curti suficient de mari nu e problema primariei… V-ati gandit ca poate animalu’ vostru latrator, guitator sau cotcodacitor deranjeaza vecinii? Cand v-ati luat teren/casele n-ati vazut ca aveti curtile mici??
    Toti vreti drepturi, da’ la obligatii zero!

  8. BABA GANUSH

    sâmbătă, 26.06.2021 at 16:56

    Cetațene marș la coteț ca esti turmentat.

    Nu e numa o lume a oamenilor..e si a animalelor…asa ca invata sa le accepti.

  9. claasicx

    sâmbătă, 26.06.2021 at 17:06

    CETATENE TURMENTAT, din tot ce scrie mai sus, ai retinut doar partea cu animalele? Parca ti-a scris si vecinu’ de pe str. Henri Coanda sa citesti mai atent regulamentul vietii.

    Erau doar niste constatari asupra unui document care nu ar trebui aprobat fara sa fie in prealabil in consultare publica. Colaborand, ies lucruri bune!!

    Stii, si cetatenii turmentati pot deranja vecinii, pentru ca de la un punct devin latratori, guitatori sau cotcodacitori :)))

    Succes cu indeplinirea obligatiilor!

    Pana la urma mi se rupe, pentru ca unde locuiesc eu, nu se aplica Regulamentul :)))

  10. UN SIMPLU OM

    sâmbătă, 26.06.2021 at 17:59

    CETĂȚEANU’TURMENTAT,nu dimensiunea curții e problema, ci dimensiunea prostiei omenești!Te-ai gândit vreodată că și noi, iubitorii de animale, putem fi deranjați de cotcodăcitul aiurea al celor care vorbesc doar să se bage în seamă, de manele la maxim, de gunoaiele care zac neridicate mult și bine,de lipsă de educație și omenie, de faptul ca cei ca cei ca tine PRESUPUN ca detinerea unui caine inseamna multa galagie?Realizez că datorită gândirii primitive și extrem de răutăcioase suntem în situația în care suntem, adica în gunoi, la propriu și la figurat! Si da, avem toți drepturi, nu doar obligații, că doar plătim taxe și impozite ca voi, cei cu curțile mari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax