Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Economist: ”Pentru mulți dintre români, vizita la hipermarket va fi ca la muzeu”. România, țara contrastelor

Publicat

Scumpirile fără precedent îi afectează în primul rând pe cei cu venituri modeste, însă tot mai mulţi analişti economici atrag atenţia că tăvălugul nu se va opri aici. ”Pentru mulți dintre români vizita la hipermarket va fi ca la muzeu” spune un economist român. 

Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit, într-un interviu pentru Ziare.com, despre o posibilă criză alimentară, despre dependenţa faţă de gazele ruseşti, dar şi despre cum va trebui relansată economia.

„Criza alimentară, în România, va însemna o criză a puterii de cumpărare. Nu vor lipsi produsele de pe raft, asta este singur, însă pentru mulți dintre români vizita la hipermarket va fi ca la muzeu.

Vor admira produsele, dar nu și le vor permite. În următoarele luni, pe fondul scumpirilor, vom asista la o scădere sensibilă a vânzărilor în volum, pe fondul deprecierii puterii de cumpărare”, a explicat Adrian Negrescu.

El atenţionează că tot mai mulţi români vor ajunge în situaţia în care nu vor mai avea bani nici măcar pentru mâncare. Iar scăderea consumului, dată de faptul că lumea nu îşi va mai permite să cumpere hrană, va antrena în lanţ alte efecte dezastruoase.

Om bogat, om sărac. România, țara contrastelor economice

Aproape 30% dintre salariații români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, potrivit Deutsche Welle. Un studiu al instituției Avocatul Poporului relevă faptul că salariul minim brut pe țară este mai mic decât coșul de consum pentru o persoană adultă singură, fapt care nu poate să-i asigure acesteia un trai decent.

La bilanțul sumbru al sărăciei se adaugă pensionarii, din rândul cărora 40% trăiesc la limita sărăciei. Studiile arată că trei din zece copii trăiesc la limita subzistenței, iar mulți dintre ei se culcă flămânzi, mai ales cei din mediul rural.

Aceasta, în condițiile în care investiția statului în copii este singura care ar putea să rupă în timp cercul vicios al defavorizării sociale.

La polul opus, sunt mii de salariați care câștigă și peste 100.000 de lei pe lună. Sunt mii de pensionari care primesc pensii de lux și avem aproape 50.000 de multimilionari în euro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    duminică, 08.05.2022 at 11:40

    TOVARASE Asa-ZIS Economist, Adrian : Esti NEGR-u la LIMBA si Slab Dotat Intelectual, ca ORICE PSD-ist, cu un IQ situat INTRE 50 si 60-MAXIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Gelu Stoian

    duminică, 08.05.2022 at 11:42

    TU-n Ce Categorie ESTI, In CEA de OM BOgat, sau de OM lipit pamantului de SARAC , JIGODIE ?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax